Buurtbewoners nemen recht in eigen hand na inbraak te Paramaribo – politie Suriname

huis Paramaribo

De verdachte zegt dat hij niet aan het inbreken was. Hij was daar omdat hij een dame wilde opzoeken.

Een 27-jarige man is mishandeld in Paramaribo. Hij hield zich schuil in de vliering van een huis toen de bewoners onverwachts thuis kwamen. De bewoners en buurtbewoners hebben de man zodanig mishandeld dat hij overgebracht moest worden naar de spoedeisende hulp

[quads id=1]

De inbreker zegt dat hij helemaal niet aan het inbreken was. Hij was daar voor een vrouw. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie.

Politie Suriname schreef:

Verdachte die zich in vliering verschool door omstanders mishandeld; vanuit cellenhuis overgebracht naar SEH. De 27-jarige verdachte W.O. is in de late avond van zondag 6 december vanuit het cellenhuis met hevige hoofdpijn en lichaamspijnen overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

[quads id=1]

Een bewoner van een pand aan de Nieuw Weergevondenweg kwam op zaterdag 5 december om 20.00 uur in de avond met zijn gezin thuis aan. Tot zijn verbazing zag hij dat een deur van zijn woning die hij goed had afgesloten, openstond. Hij liep naar binnen en zag dat zijn slaapkamer overhoop was gehaald. In de keuken ontdekte hij dat het plafond van de vliering was open geforceerd. Hij sloeg alarm, waardoor buurtbewoners en andere omstanders hem te hulp schoten.

[quads id=1]

De vliering werd doorzocht en trof men W.O. in de vliering aan. De verdachte werd uit de vliering gehaald, waarna hij door omstanders naar buiten werd gesleurd en vervolgens mishandeld.

Bij aankomst van de politie van het bureau Latour ging de verdachte W.O. tekeer bij de aanhouding en wenste geen medische behandeling. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij eveneens met de aanwezige politieambtenaren te keer ging. De verdachte verklaarde vervolgens dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar dat hij het adres had aangedaan om een vrouw die daar woonachtig is een bezoek te brengen. Echter is W.O. niet bekend bij de familie die daar woont.

[quads id=1]

Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte een maand terug ook was ingesloten op het politiebureau Nieuwe Haven voor hetzelfde soort gepleegde strafbare feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is W.O. in verzekering gesteld. De verdachte klaagde echter op 6 december van hevige hoofdpijn en lichaamspijnen. Met het dienstvoertuig werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de SEH, alwaar hij ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen.

[quads id=1]