In memoriam – 8 december moorden – 38 jaar geleden Paramaribo Suriname

Suriname December moord FamilieNieuws

Vandaag is het precies 38 jaar geleden dat vijftien critici van het toenmalige militaire bewind werden gemarteld en vermoord in fort Zeelandia Paramaribo.

[quads id=1]

Vandaag gedenken wij de slachtoffers van de 8 december moorden:

John Baboeram (31)

Bram Behr (31)

Cyrill Daal (46)

Kenneth Gonçalves (42),

Eddy Hoost (48)

André Kamperveen (58)

Gerard Leckie (39)

Sugrim Oemrawsingh (42)

Lesley Rahman (28)

Surendre Rambocus (29)

Harold Riedewald (49)

Jiwansingh Sheombar (25)

Jozef Slagveer (42)

Robby Sohansingh (37)

Frank Wijngaarde (43)

[quads id=1]

8 december Bouterse moorden FamilieNieuws Suriname herdenking

Traditie

[quads id=1]

Intussen is het ook traditie geworden dat Stichting 8 december 1982 eerder op de dag (12.00 uur) een bloemenhulde houdt bij Bastion Veere in Fort Zeelandia, waar de mannen werden doodgeschoten.

Oemrawsingh

[quads id=1]

De Stichting 8 december 1982 heeft vandaag ook weer een bloemenhulde gebracht ter herinnering aan de gevallenen van de 8 december 1982 moorden. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de stichting zei in zijn toespraak, dat de personen die het leven gelaten hebben, het gedaan hebben voor een beter Suriname. Op het spoor van gerechtigheid is de rechterlijke uitspraak van 29 november 2019 een belangrijke dag, memoreerde Oemrawsingh.

december moorden Suriname Paramaribo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.