Douanier schiet man per ongeluk neer te Paramaribo – politie Suriname

vakantie Paramaribo

Schietpartij in Paramaribo. Verkeerde man neergeschoten.

Een Douanier die met zijn matties aan het borrelen was is slachtoffer geworden van een overval door 4 gewapende criminelen. De criminelen vluchtte weg en de douanier rende ze achterna

[quads id=1]

Uiteindelijk schoot hij iemand neer die er helemaal niets mee te maken had. Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Wat erg. De echte rovers zijn nog steeds niet gepakt!

[quads id=1]

Politie schreef:

Borrellende man beroofd; uitstappende passagier geraakt door kogel.
Een manspersoon die zich in de middag van vrijdag 4 december in de directe omgeving bevond, op de kruising van de Nieuwe Dominee- en de Afijabapstraat is geraakt door een kogel dat gelost is uit een dienstvuistvuurwapen van een douanier.

[quads id=1]

In Paramaribo

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg van het Command Center een melding dat er schoten zijn gelost en daarbij een schuifdeur van een bewoner schade vertoont en een projectiel nabij de schuifdeur is gevonden.
Onderzoek wees uit dat enkele mannen zaten te borrelen, van wie één hunner een douanier door vier gewapende manspersonen werd beroofd van zijn gouden ring en een I-phone. Met één van de wapens werd hem een slag op zijn hoofd toegebracht, waarna de rovers het hazenpad kozen, achterna gezeten door de 33-jarige douanier R.B.

[quads id=1]

De verkeerde werd neergeschoten

Terwijl de vier verdachten via een erf op de vlucht sloegen, losten zij enkele
schoten, waarbij een schuifdeur van een woning een kogelinslag vertoond.
Op een bepaald moment zag R.B. een man staan en liep hem tegemoet. Deze man die later een arbeider van een bedrijf bleek te zijn en op weg naar huis was, rende uit vrees weg. De douanier die dacht dat hij vermoedelijk een van de rovers was, loste een schot, waarbij de 26-jarige man L.M. werd geraakt in zijn arm.

[quads id=1]

AZP Paramaribo

Per ontboden ambulance werd de gewonde man voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De 33-jarige douanier R.B. is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De vier verdachten zijn voortvluchtig.