Broers kappen en schieten op 35-jarige buurman – politie Suriname

Suriname politie

Waarom kunnen we niet wat liever voor elkaar zijn?

Een uit de hand gelopen burenruzie heeft gezorgd voor brand, vernieling mishandelingen en uiteindelijk een schietpartij. Een 35-jarige man is neergeschoten…uit wraak!

[quads id=1]

Hij is mishandeld en geschoten door zijn buurmannen, 2 broers. 1 van de broers is op de vlucht geslagen. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. Was het nou echt nodig?

[quads id=1]

Politie Suriname schreef:

Burenruzie leidt tot autobrand, kap- en schotverwondingen. De 35-jarige M.K. liep op maandag 7 december een kap- en schotverwonding op nabij een voetbalveld aan de Tout Luit Fautweg rechts.

[quads id=1]

De politie van het bureau de Nieuwe Grond deed – na een melding van het Command Center, dat een man op eerder vermelde locatie werd mishandeld de – plek aan. Onderzoek wees uit dat het om een wraakactie ging van de gebroeders S.G. en R.G., omdat het slachtoffer M.K. een truck van het tweetal die woonachtig is aan de Bergibitaweg in de vooravond van vrijdag 4 december in brand had gestoken.

De koeien van de broers

M.K. die met een schotverwonding aan zijn linker elleboog en een kapverwonding aan zijn hoofd werd aangetroffen, verklaarde dat hij landbouwer is en de gebroeders G. aan veeteelt doen. Verder gaf hij aan dat de koeien van de twee broers enkele dagen geleden zijn landbouw aanplanten hebben vertrapt en gevreten.

Hierdoor ontstond er een burenruzie, waarbij de twee broers M.K. hadden beloofd te vergoeden voor de geleden schade. Toen op 4 december bleek dat de broers zich niet aan hun woord hadden gehouden, stak de landbouwer een truck behorende aan dit duo in brand. De machinekamer en de cabine van het voertuig zijn afgebrand.

[quads id=1]

Met een jachtgeweer

De gebroeders G. signaleerden de landbouwer M.K. op 7 december in de straat waar zij woonachtig zijn. Beide broers gingen ertoe over om M.K. te kappen met scherpe voorwerpen en met een jachtgeweer op hem te schieten. S.G., één van de broers werd ter plaatse aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. De andere broer R.G. is voortvluchtig. Ter plaatse werden twee scherpe voorwerpen aangetroffen en in beslag genomen. Het wapen waarmee er geschoten is op M.K. is nog niet gevonden.

Ziekenhuis Paramaribo

[quads id=1]

Per ontboden ambulance werd de gewonde landbouwer voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.