Vakantie naar Curaçao? Reisadvies vanuit Nederland van geel naar oranje

vakantie Nederland curacao Amsterdam Paramaribo

Curaçao gaat op slot voor vakantiegangers. Het gaat daar namelijk niet de goede kant op vanwege het aantal coronabesmettingen!

Veel  mensen in Nederland hebben gekozen voor een vakantie naar Curaçao in plaats van Paramaribo. Een vakantie naar Curaçao was namelijk nog wel toegestaan door de Nederlandse overheid. Maar daar is verandering in gekomen!

Opgelet! Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van ‘geel’. Reizigers die (terug) komen naar Nederland moeten nu ook 10 dagen in quarantaine. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan de reizigers! Misschien even een jaartje lekker thuisblijven?

Heb je je ticket al geboekt en wil je meer informatie? Maak dan contact met je reisorganisatie.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Volg deze op. Bekijk onderstaand reisadvies voor Curaçao afkomstige van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het advies is VANDAAG 8 december 2020 aangepast/verscherpt!

Toename besmettingen

Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren.

10 dagen quarantaine

[quads id=1]

Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen op het eiland, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Jammer. Ps Bonaire is nog wel geel gekleurd.

vakantie Nederland curacao Amsterdam Paramaribo