Mijn dochter wordt slecht behandeld door man en schoonmoeder – Anoniem Paramaribo

schoonmoeder Paramaribo

Wat zou jij doen als je dochter klappen krijgt van haar man en schoonmoeder?

Een noodkreet van een bezorgde moeder: Moeder Radha heeft ons geschreven, ze is vreselijk boos en radeloos.

Haar enige dochter woont bij een familie die haar mishandelt. Ze ziet dat haar dochter doodongelukkig is.

Ze krijgt klappen van haar man en zelfs van haar schoonmoeder. Moeder Radha kan het niet meer aanzien en ze vraagt jullie om advies.

Hoe kan ze dit oplossen? Haar kind is doodongelukkig. Ze is zo bang dat haar dochter uit het leven stapt door haar man. Hebben jullie advies voor haar voordat het te laat is?

 

Lees ook: Ik woon bij mijn schoonmoeder in Paramaribo en ze …. mij en mijn kinderen

Hallo media. Ik wil graag mijn verhaal vertellen. Ik ben heel erg boos op mijn schoonzoon. Ik ben boos op zijn hele familie. Vooral zijn gemene moeder. Ze hebben het leven van mijn dochter geruïneerd. Mijn enige dochter. Ik heb maar 1 kind en ik ben bang om haar kwijt te raken. Ik moet iets doen.

Moeder uit Paramaribo

FamilieNieuws heeft me gevraagd om mijn uitspraken omtrent rassen te verwijderen, maar misschien gaan jullie het zelf wel snappen. Ik ben Radha ik ben een jonge moeder van 38 jaar oud. Ik ben heel jong moeder geworden. Met een …. Ik was 18 toen ik zwanger raakte en die vader van mijn kind heeft me heel erg slecht behandeld. Hij sloeg me, hij schopte me en hij had meerdere vrouwen.

Lees ook: Familiedrama: Mijn dochters slapen met dezelfde man – anoniem Paramaribo

Toen ik 22 jaar was ben ik gevlucht. Ik woonde bij zijn moeder in. Ik heb toen gezworen om nooit meer iets te maken te hebben met hun en ook mijn eigen mensen. Ik nam het mijn moeder ook kwalijk. Ze wist wat die man met me heeft gedaan en nooit nooit heeft ze me beschermd. Ik neem het haar kwalijk want ze wist alles. Toen ik weg ben gelopen van mijn man heeft ze hem zelfs geholpen om me terug te vinden. Gelukkig heb ik bescherming gehad en zijn we uiteindelijk uit elkaar gegaan.

Geen vader in de buurt

Na jaren is het contact hersteld omdat hij recht had op zijn dochter. Maar na 2 jaar heeft hij nooit meer naar haar om gekeken en nu is hij niet in haar leven. Sinds ze ongeveer 8 jaar was. Dat vind ik wel jammer want hoe slecht hij voor mij was, hij zou nooit accepteren dat zijn eigen dochter ook zo behandeld zou worden door een man.

Lees ook: Anoniem – Mijn 15-jarige dochter is zwanger terug van vakantie in Paramaribo

Wat mijn dochter mee maakt is erger dan wat ik heb meegemaakt. Mijn dochter is een bloem. Ze lijkt op een jonge parel. Ik ben altijd zo beschermend geweest, ik heb haar geleerd om respect te hebben voor zich zelve. Ik heb haar gezegd dat een man nooit een hand op je mag zetten, laat staan een voet. En ik heb haar geleerd (FamilieNieuws jullie moeten niet boos op me zijn). Ik heb haar geleerd om nooit en man te nemen van haar eigen ras.

Verloofd

Ik vond het vreselijk dat ze toch deze man had gekozen. Ze heeft het jaren voor me kunnen schuilen. Pas toen ze verloofd waren heeft ze me gebracht voor die jongen zijn familie. Op haar 18de is ze getrouwd en ze kende die familie al 2 jaren. Ik wist het nooit Ik was teleurgesteld. Ik was boos. Ook op die familie want mijn meisje kwam gewoon daar thuis. 16 jaar was ze. Is niet netjes toch? Ik dacht dat ze daar ging voor hun dochter. Dat was een vriendin van haar.

Lees ook: We wonen in bij mijn schoonmoeder in Paramaribo en nu wil ze ons eruit zetten anoniem

En al sinds het beginne is mijn kind een huissloof voor die mensen. Ze ging boodschappen halen. Huis en erf schoonmaken. Dingen doe ze hier thuis bij mij nooit hoefde te doen. Toen ze verloofd was ging ze meteen bij die mensen wonen. Mijn dochter was niet gelukkig. Nooit, ik zag het gelijk. Maar al wat ik zeg, niets kon ik doen. Ik ben ook bijna nooit meer alleen met haar. Ik kan bijna nooit alleen met haar praten. Mijn dochter is modern opgevoed door mij. Maar nu, zelfs een cel heeft ze niet om me te bellen.

Haar man

Ze woont vlak hier in de stad en soms ga ik haar gewoon halen. Ze is dan bang om met me te komen. Maar ik ben iemand, ik maak geen grappen. Ik maak een toestand ervan. Dan komt ze wel mee. Heel eventjes. Maar zodra die man op de hoogte is komt hij haar halen. Om een dagje bij me te blijven slapen? Nooit. Mijn dochter is helemaal veranderd. Ze is zo bang voor de mensen. Ze praat niet veel. Ze zei me altijd. Mam. Er is niets. Mama maak je geen zorgen. Prim ( die man van der) is geen papa. Ik denk dat hij erger is dan der vader.

Lees ook: Anoniem – De vriend van mijn dochter … haar waar ik bij ben ~ Paramaribo

Dat zusje vertelt me zelfs wat er gebeurt in huis. Ze is helemaal niet zo, ze is zelf heel vrij. Ook andere mensen zeggen me hoe mijn kind wordt mishandeld door haar man. Ik zie het ook. Ze is zo jong. Als je haar ziet. Ze lijkt ouder dan me. Buikpijn krijg ik om me kind zo te zien. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil vechten voor mijn kind. Maar hoe?

Wraak

Elke dag slaap ik met pijn. Ik slaap met wraak. Daarom wil ik jullie schrijven. Ik ben al ooit naar de politie gegaan. Ze hebben met me gesproken. Een keer was ze bij me helemaal verward. En ik zag dat ze had gehuild. Ze zei me dat ze even een ruzie hadden. En dat hij een fout had gemaakt. Ik wilde direct met haar naar de politie gaan. Ze zei me nee. Hij had al spijt. Ik moest stil zijn want anders zou het weer erger worden. Ze gaat toch geen aangifte doen. Ik heb toen stiekem een kennis van me laten komen thuis bij ons. Hij is politie. Maar ze zegt hem. Er is niets er is niets. Hij kon niets doen. Ze moet zelf aangifte doen.

schoonmoeder Paramaribo

Maar er is nog meer. Ik ben nu helemaal boos. De laatste keer toen ze bij me was heeft ze me gezegd dat niet haar man maar haar schoonmoeder haar juist regelmatig een tik geeft. Soms klapt ze haar als ze iets niet goed heeft gedaan of als het eten niet lekker is scheldt ze mijn dochter uit. Dit is al jaren zo. Al sinds ze zo jong was. Ik ben zo boos. Jullie willen niet geloven wat ik allemaal in mijn hoofd heb om te doen met die man en die schoonmoeder.

Ook fouten

Kijk, ik weet ook dat ik niet een geweldige moeder ben. Ik heb ook mijn fouten. Misschien heb ik juist het verkeerde voorbeeld gegeven. Ik bemoei misschien teveel. Maar hoe kan ik haar zo laten? Mijn liefde voor mijn dochter staat op 1. Maar ik kan het ook erger maken. Nu komt mijn kind nog bij me. Straks gaan ze der ook van mij afhouden. Ik ben bang om mijn kind kwijt te raken. Daarom vraag ik jullie aub aub om adviezen. Dit ding stoort me. Ik kan helemaal niet slapen sinds mijn kind me zoiets heeft gezegd. Ik als haar moeder, heb haar zoveel liefde gegeven. Jaren. Ik was moeder en vader voor haar. En nu komt deze rotjong. Zijn handen zetten op mijn kind en nog erbij zijn moeder?? Nee,  ik kan dat niet accepteren. Ik heb een goed hart maar ik wil slechte dingen doen.

Ik wil ook die vader van haar contacten. Hij heeft een nieuwe vrouw en kinderen. Ik weet waar hij blijft. Maar toch wil ik jullie vragen of ik dat kan doen. Ik weet dat hij wel van zijn kind houdt. Maar hoe gaat hij reageren? Straks krijgt hij problemen met zijn nieuwe vrouw. We hebben hun nooit lastiggevallen. Ik heb hem nooit een kwartje gevraagd. Maar misschien kan hij toch iets voor zijn kind doen. Hij heeft nooit iets voor haar gedaan. Wat denken jullie?

Ze moet weg

Lees ook: Anoniem – Mijn dochter wil het contact met mij verbreken ~ Paramaribo

Er zijn zoveel dingen die door mijn hoofd gaan. Maar het erge is: Mijn dochter zegt dat ze van die mensen houdt. Ik snap het niet. Mijn dochter wil blijven bij die man. Ik kan met haar weggaan. Ook vluchten. Ze heeft geen kinderen. Ik kan haar meenemen en beschermen. Maar ze wil niet. Waarom wil ze niet? Waarom houdt ze niet van haar zelve. Waarom is ze niet als mij? Ik ben MET kind weggegaan. Omdat ik van mijn leven hou. Ik hou van mezelf en van mijn kind. Mijn dochter houdt niet van haar leven.

Haar leven

Je hoort zoveel dingen. Straks horen we dat ze iets heeft gedronken of gedaan. Ik zie dat ze geen zin meer heeft in het leven. Ze heeft geen energie. Elk dag denk ik aan die dingen. Al jullie haar zien. Echt, Ze is zo mooi en lief. Maar ze is zo ongelukkig. Ik huil elke dag om mijn kind. Wat kan ik als moeder doen? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met goede adviezen. Wat kan ik met die schoonmoeder doen? Want ik wil niet meer horen dat ze mijn dochter slaat.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

Lees ook: Anoniem: Moet het leven van een schoondochter echt een straf zijn?

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

8 thoughts on “Mijn dochter wordt slecht behandeld door man en schoonmoeder – Anoniem Paramaribo

 1. Zoek hulp bij een organisatie tegen geweld. Misschien mevr. Asha Mungra om raad vragen of anderen. Liefst iemand die de cultuur van de mensen en het meisje kent en ermee weet om te gaan. Dat kan haar vertrouwen wekken.
  Sterkte en succes!

 2. Bundel met uw ex man . Vraag hem naar u te luisteren , leg hem uit wat er speelt , ga samen uw kind halen . Uw dochter is beschadigd door uw verleden met haar vader en accepteert dat nu van haar man , hoe goed u ook uw best heeft gedaan . Ik hoop dat uw ex man deze kans grijpt , ik hoop dat hij met de jaren ouder en wijzer is geworden en samen met u besluit zijn dochter uit deze ellende te helpen . Heel veel sterkte .

 3. Je dochter moet overtuigd worden van het feit dat dit geen manier is om oud te worden met zo iemand, dat deze relatie gedoemd is te mislukken en dat het behoorlijk uit de hand kan lopen
  Wat weerhoudt haar uit de relatie te stappen??!!!!!
  Nog zo jong ook nog!!
  Het moment dat een vrouw kinderen bij een man heeft lijkt het moeilijker de man te verlaten of beter gezegd, vaak kiezen wij er zelf voor te blijven omwille van allerlei ongegronde redenen
  Maar jouw dochter moet nu de keus van haar leven maken en voir zichzelf kiezen, temeer er geen kinderen in het spel zijn
  Waar is haar eigenwaarde gebleven?
  Is zij het gaan accepteren en geloven dat dit normaal is
  Haar wereld wordt bewust heel klein gehouden en op gegeven moment ben jij haar helemaal kwijt

  In deze tijd van Corona raakt men overspannen of belandt men in een uitzichtloze situatie dat iemand van wie je het helemaal niet denkt, er toe overgaat tot iets doms of
  Tegenwoordig is een ieder een beetje onvoorspelbaar geworden

  Vrouw, sta op en kom op voor jouw dochter
  Huur zonder haar medeweten voor 1 maand een vakantiehuisje buiten de stad
  Regel vooraf alles in de puntjes zoals zorgen voor kleding voir haar etc
  Nodig haar uit thuis te komen en 1maal thuis zeg je dat je haar even meeneemt een stukje te gaan rijden om een goed gesprek te hebben
  Praat met haar als een moeder ( doe je al natuurlijk) met overtuiging
  Op de plaats van bestemming zeg je haar dat zij door een maand weg te blijven van die bekrompen, achterlijke mensen respect gaat en moet afdwingen
  Dat wordt haar eis en daar moet zij stellig in zijn en niet gaan terugkrabbelen
  Anders is het helemaal afgelopen met haar als zij teruggaat

  Succes met deze hele onderneming

 4. Je dochter is geen eigendom van haar man en schoonmoeder, dus zei moet in deze een oplossing brengen, zij moet zover zijn zoniet gaat er niets veranderen in haar situatie, jullie moeten een vergadering beleggen met wederzijdse familie en tot een oplossing komen, zoniet moet je je dochter ophalen, zodat ze weer zichzelf kan zijn

 5. We gonna we gonna fight
  Want ik ga wel even na die huis om moeder paar klappen te geven!
  Heb je geen broers fso? Want zou die anders inlichten of andere familieleden..
  Want ik klap je wel gewoon dag!
  Niemand komt aan me kind we zijn niet gek!

 6. Uw dochter moet voor haar zelf opkomen. Geen enkel man heeft het recht om een vrouw te mishandelen. Ik snap niet dat vrouwen zich zo laten behandelen. En ook nog door haar schoonmoeder. Die heeft een paar klappen nodig. Zou zij het fijn vinden als haar eigen dochter mishandeld zou worden. NEE, dan doe het niet bij een een dochter van een ander. Ik vermoed dat er meer achter zit. Uw dochter wordt wellicht gechanteerd. Start een goed gesprek met uw dochter en overtuig haar dat ze niet in een gezonde situatie leeft. En dat ze hieruit moet stappen. Ik hoop echt dat het goed komt en dat uw dochter kan inzien dat ze een beter leven verdiend.

 7. Mevrouw ik zou haar vader zeker op de hoogte brengen van de situatie. Ik zou duidelijk zijn dat je dit alleen maar doet, omwille van jullie dochter omdat je haar niet wilt verliezen. Kijk of jullie er samen uit kunnen komen. Als dat niet lukt, dan moet je een goed gesprek met je dochter hebben.

Comments are closed.