Video’s – Bivakkerende Cubanen krijgen voeding en medicijnen – Politie Suriname

Een vreemde gewaarwording en ook best eng om te zien. Sommige Cubanen beginnen wanhopig te worden. Ze hebben honger en ze willen weg. Een triest gezicht. Ze kwamen naar Suriname voor een beter leven. 

[quads id=1]

De politie van Suriname laat zojuist weten dat er honderden bivakkerende vreemdelingen te Southdrain zijn op dit moment. Ze willen het land uit. Onder de vreemdelingen zitten ook meer dan 100 vrouwen en 10 kinderen. Tevens zijn er wat Dominicanen bij. Ze worden gelukkig niet aan hun lot overgelaten. Ze krijgen wat humanitaire hulp (zie foto’s)

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar een aantal video’s die we verzameld hebben erover. Geef het door aan belanghebbenden. Wat moet er volgens jullie gebeuren? Moet de grens opengesteld worden om de vreemdelingen weg te laten gaan? Of moeten ze gewoon naar de stad Paramaribo gaan? Hoe moet Suriname dit probleem oplossen?

De politie schreef het volgende:

[quads id=1]

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft zich op woensdag 2 december georiënteerd te Southdrain, alwaar een groep bivakkerende vreemdelingen zich bevinden. Bij verificatie zijn driehonderd zevenenzestig (367) bivakkerende vreemdelingen genoteerd, bestaande uit 236 mannen, 118 vrouwen en 10 kinderen met de Cubaanse nationaliteit en 1 man en 2 vrouwen met de Dominicaanse nationaliteit

BIC Nickerie schreef het volgende:

Humanitaire hulp voor de Cubaanse asielzoekers komt goed op gang. De humanitaire hulp voor de bijkans 370 Cubaanse asielzoekers te Southdrain komt goed op gang. Vanaf hun komst afgelopen maandag hebben Districtscommissaris Senrita Gobardhan, het NCCR en diverse Overheidsdiensten voorzieningen getroffen voor deze groep asielzoekende Cubanen. Sanitaire voorzieningen, medicamenten en ook levensmiddelen vanuit het Nickeriaans bedrijfsleven worden door tussenkomst van de Burgermoeder klaargezet voor de groep.

[quads id=1]

Vandaag gaat er weer een partij levensmiddelen, medicamenten en verbruiksartikelen richting Southdrain. Dit terwijl ook een groep medewerkers van het Commissariaat Nickerie voor onderhoudswerkzaamheden naar het gebied wordt gedirigeerd. Bekijk onderstaande foto’s hierover

Bekijk de verschillende video’s

Foto’s