0 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – Geen dispensatie voor feesten!

Geweldig Suriname!! Wederom 0 nieuwe besmettingen!! Gaan jullie zo door. 

De minister verduidelijkt nogmaals dat er GEEN dispensatie verleend zal worden voor feesten tijdens de feest maand december

[quads id=1]

Video – Feesten, zowel huisfeesten als openbare feesten zijn per presidentieel besluit verboden! Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer het een religieuze aangelegenheid betreft zoals bijvoorbeeld een huwelijk. Er zijn protocollen daarvoor.

[quads id=1]

Er zijn vandaag 93 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 0 nieuwe besmettingen gekomen. En we hebben op dit moment 15 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Het aantal mensen in quarantaine is nu 1264 Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

Bekijk  onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

Regering komt met officieel advies feestdagen

De regering komt met betrekking tot de komende feestdagen nog met een officieel advies. Ten aanzien van de jaarafsluiting zal er eerst in regeringsverband gesproken worden. In elk geval zullen er vanuit de regering geen dispensaties of ontheffingen verleend worden voor spreading events. Het voorgaande gaf minister Amar Ramadin van Volksgezondheid te kennen tijdens de regeringspersconferentie op donderdag 3 december 2020.

[quads id=1]

Het ministerie van Volksgezondheid acht mogelijke bedrijfsfeestjes en de traditionele pagara-estafette niet verstandig. Dit wil volgens minister Ramadhin nog niet zeggen dat deze activiteit niet doorgaat. “Maar vanuit Volksgezondheid is het niet aan te raden dat de traditionele oudejaarsviering die wij kennen in Suriname te continueren dit jaar.” De bewindsman zegt dat er hierover binnenkort meer informatie komt. Hij geeft aan dat in veel landen men reeds is overgegaan tot stringente maatregelen ten aanzien van oudjaar. Zo hebben landen een vuurwerkverbod ingesteld of feesten verboden. Minister Ramadhin meent dat wij in Suriname ook naar opties moeten gaan kijken ten einde de gezondheid van de burger te kunnen blijven garanderen, ook na de afsluiting van het jaar.

[quads id=1]

Het Amerikaanse Centre for Disease Control and Prevention (CDC) heeft intussen geadviseerd de COVID-19 quarantaineperiode van 14 dagen terug te brengen naar 10 tot 7 dagen. Minister Ramadhin heeft het Outbreak Managementteam gevraagd hiernaar te kijken, aangezien het om wetenschappelijk advies gaat. Er zal een besluit voor Suriname worden genomen, waarbij eerst zal worden nagegaan als dit advies enige impact zal hebben voor Suriname. Het besluit zal aanstaande zondag bij het COVID-19-statement bekendgemaakt worden.

Video

vakantie Suriname Nederland test
Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Bekijk hier de video van TBN Prime alert erover. Minister Amar Ramadhin gaat hier verder op in. Kijk vanaf minuut 6.36:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland