Video – Diabetes medicijn Metformine teruggeroepen – Suriname Nederland

medicijn Nederland

Ter info: Metformine is een bekende medicatie in Suriname.

Het wordt voornamelijk voorgeschreven voor mensen met suikerziekte. Daarom was het even schrikken nadat bekend werd dat er een bepaalde partij Metformine werd teruggeroepen. De partij heeft vervuilde pillen die niet ingenomen moeten worden.

[quads id=1]

Naar aanleiding van dat bericht heeft de overheid van Suriname het volgende bekendgemaakt voor de mensen die het geneesmiddel gebruiken, en vooral voor de mensen die hun medicatie uit Nederland krijgen. Bekijk het bericht en de video daarvan en geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

CD Suriname meldde het volgende:

Reactie ministerie Volksgezondheid over terugroeping metformine-tabletten: Naar aanleiding van het bericht, waarin aangegeven is dat metformine 500mg tabletten gefabriceerd door bepaalde fabrikanten zijn teruggeroepen, verschaft het ministerie van Volksgezondheid de volgende informatie aan de samenleving:

Vanuit Nederland

[quads id=1]

In Suriname zijn tot zover bekend bij het ministerie geen metformine tabletten van deze fabrikanten ontvangen. Het is echter raadzaam dat de mensen die vanuit Nederland hun medicijnen verkrijgen, controleren of deze geneesmiddelen op de lijst die door de Nederlandse inspectie is gepubliceerd, voorkomen. Deze lijst is te vinden via de link: KLIK HIER

Om welke middelen gaat het?

Het gaat om een aantal partijen van drie merken metformine:

  • Centrafarm
  • Consilient Health
  • TEVA

medicijn Nederland

Bel uw apotheek

[quads id=1]

Indien deze medicijnen wel op de lijst voorkomen, zullen de ontvangers een nieuw recept moeten aanvragen bij de arts om bij de apotheek een ander merk metformine te kunnen halen of zullen zij voor verdere instructies contact moeten opnemen met hun apotheken in Nederland.

Heeft u vragen, neem dan contact op met uw arts of apotheek.

Lees hier meer over het medicijn Metformine

Video

Bekijk ook onderstaande video van de STVS erover:

[quads id=1]