Video – ‘Ik word gepest omdat ik seropositief ben’ HIV en AIDS in Suriname

AIDS HIV Suriname

De meeste mensen in Suriname krijgen HIV door onveilige omgang. Er zijn rond de 6000 HIV en AIDS patiënten in Suriname. Momenteel worden er 500 behandeld in het Diakonessenhuis te Paramaribo. Bekijk de cijfers in het bericht. 

[quads id=1]

Video – Deze seropositieve jongen (foto) wordt gepest door zijn omgeving! Pesten is niet goed. Als wij onze kinderen leren om niet te pesten, dan zullen ze dat als volwassenen ook niet meer doen!

‘Sab i Libi, Tek a Test!’ Heb je HIV: Geef niet op!!! 

Elk jaar op 1 december wordt er wereldwijd stilgestaan bij de mensen die met HIV en AIDS leven. Ook in Suriname doen we dat. Helaas is er nog steeds een taboe op deze ziekte. Patiënten met het HIV virus worden nog steeds gediscrimineerd in Suriname. Bekijk de interessante video.  Mevrouw Pengel van Double Positive ziet helaas nog weinig verandering. En mevrouw Jolanda Verdies deelt wat verontrustende informatie over de behandeling van HIV patiënten in Suriname. Geef het door aan een ieder en laten we hiervan leren!

[quads id=1]

Wereld AIDS dag in Suriname

Communnicatie Dienst Suriname deelde het volgende: Wereld Aidsdag: Stop discriminatie. In het kader van Wereld Aidsdag op 1 december heeft de Communicatie Dienst Suriname (CDS) een bezoek gebracht aan het Diakonessenhuis. Op 1 december wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor HIV-AIDS bewustwording en bestrijding. De boodschap van Veronica Afroedoe, verpleegkundige counselor, van het Diakonessenhuis luidt op deze dag ‘Stop discriminatie van HIV-patiënten’.

Discriminatie door eigen familie

[quads id=1]

Afroedoe betreurt, dat deze groep wordt gediscrimineerd door hun familie en op de werkvloer, waarbij soms sprake is van ontslag. ‘Mensen met HIV hebben dezelfde rechten als elke burger in de maatschappij’. Afroedoe werkt op de afdeling Niet Chronische en Chronische Overdraagbare Aandoening (NCD/CD) die zich onder andere bezig houdt met HIV-AIDS patiënten. Er zijn dit jaar reeds enkele voorlichting sessies over HIV-AIDS gehouden. Afroedoe verklapt verder dat er weinig medicamenten en voorlichtingsmateriaal in voorraad is om haar werk te doen.

[quads id=1]

500 patiënten in Diakonessenhuis

AIDS HIV Suriname
De cijfers van 2019 van https://www.unaids.org/

Momenteel worden er 500 personen, die aan deze infectieziekte lijden, behandeld en begeleid in het Diakonessenhuis. Dat geeft internist-infectioloog Lycke Woittiez aan. De voornaamste reden van HIV-besmetting geschiedt door onbeschermde omgang. Met een vroegtijdige behandeling en begeleiding en een gezonde leefstijl, is het mogelijk om met deze levenslange infectieziekte, een lang leven te lijden.

[quads id=1]

Video

Bekijk hier een video ervan. En bekijk onderstaande foto’s voor extra informatie en voorlichting. Geef het door aan een ieder:

Extra informatie.

AIDS HIV Suriname  AIDS HIV Suriname

AIDS HIV Suriname