Winkelier overleden na vechtpartij en brandstichting in zijn winkel – politie Suriname

winkel Suriname

Erg dit: Het lijkt soms echt het Wilde Westen in Suriname.

Twee mannen zijn door de politie aangehouden. De mannen hebben een winkel in brand gestoken na een vechtpartij. Ze gooiden twee brandbommen naar binnen. De winkelier die lag te slapen raakte ernstig gewond.

Hij werd opgenomen op de ICU afdelingen van het AZP ziekenhuis in Paramaribo. Hij is helaas aan zijn verwondingen overleden. Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat er is gebeurd. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Politie Suriname schreef:

De politie van Brownsweg kreeg op zaterdag 31 oktober de melding van een vechtpartij in een winkel bij de goudzoekersnederzetting te Villa Brazil. Bij aankomst van de politie op de locatie bleek het te gaan om een vechtpartij tussen een groep Vietnamezen en groep Marron-arbeiders.

Vietnamezen tegen marrons

Op een bepaald moment verlieten de Marron-arbeiders de plek, alwaar de Vietnamezen zelfs wonen. Na enige tijd kwamen de Marron-arbeiders terug naar de locatie en gooiden twee brandbommen op het winkelpand.

De Vietnamees Huy Than Van die op dat moment lag te slapen liep hierdoor ernstige brandwonden op over zijn lichaam. Het slachtoffer werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Hij is overleden

Het onderzoek resulteerde op maandag 2 november in de aanhouding van de 35-jarige G.O. en E.C. (36). Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten ingesloten. Het slachtoffer Huy is op vrijdag 20 november ten gevolge van de brandverwondingen in de ziekeninrichting komen te overlijden.

Het ontzielde lichaam van Huy is eveneens na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

3 thoughts on “Winkelier overleden na vechtpartij en brandstichting in zijn winkel – politie Suriname

  1. Dit is barbaars.Dit is duivels,dit doe je gewoon niet.Men brengt ook buren en andere onschuldige mensen in gevaar.En het maakt niet uit wat voor ras het is,of waarover de ruzie ging.dit is gewoon vreselijk.Soms vraag ik me af wat is er met Sur gaande,de duivel regeert.🙏🙏🙏

  2. Mawat die chinezen willen komen doen in dit land mag wel ik ben geen marron ma a bung gie ding ze zijn vrijpostig er volgen nog meer

  3. Heel triest. Hou er rekening als je daar tussen deze mensen komt te wonen dat je in het Wilde Westen terecht bent gekomen. Daar geldt de wet van de sterkste(n)!-
    Wees wijs en ga niet terug vechten maar zoek een middenweg. Of stel je in verbinding met het opperhoofd.
    Vechten gooit olie op het vuur. En je zult als vreemdeling het altijd verliezen.

Comments are closed.