Help! Meneer Ram uit Nederland is opzoek naar zijn zoon

vader Nederland Suriname

Hoe fijn zou het zijn als hij na al die jaren zijn zoon zou vinden?

Hierbij een oproep van meneer Ram uit Nederland. (foto). Hij is geboren in Suriname.  Zijn moeder heeft hij haar helaas nooit gekend. Ze overleed tijdens zijn geboorte. Zijn vader overleed toen hij 7 jaar oud was. Hij verhuisde later naar Nederland.

Op zijn 25ste trouwde hij en dat huwelijk was zwaar. Hij kreeg een kind. Een zoon. Maar na de geboorte verdween zijn vrouw met zijn bezittingen en … zijn zoon. Meneer Ram heeft een ontzettend zwaar leven achter de rug. Zijn leven was niet ideaal. Maar hij is nooit gestopt met zoeken naar zijn zoon. En nu op 61-jarige leeftijd doet hij weer een poging via de media. Lees zijn verhaal voor meer details. en geef het door aan zoveel mogelijk mensen. Wellicht kan zijn zoon het lezen, zijn ex of iemand anders die hem kan helpen.

Dit is Ram uit Nederland. Hij is 61 en woont bij het Leger des Heils in Ondiep/Utrecht. Hij is nooit verslaafd geweest, maar had wel een zwaar leven, waardoor hij op straat terecht kwam. Dit is zijn verhaal hij vertelt er zelf over:

“Ik ben in Suriname geboren. Mijn moeder was een witte Surinaamse, lichtkleurig. Ze overleed bij mijn geboorte. Er was geen ziekenhuis in de buurt. Mijn vader was donker, hij kreeg met een tweede vrouw nog 5 dochters, maar overleed toen ik 7 was. Toen was ik wees. Mijn oudere broer werd mijn voogd.”

Van Suriname naar Nederland

Zijn oom besloot toen Ram volwassen was, dat het beter was als Ram naar Nederland ging. Daar werd hij gekoppeld aan aan vrouw.

“Ik was 25 jaar toen ik ging trouwen. M’n vrouw kreeg drie keer een miskraam, uiteindelijk kregen we een gezonde zoon, Michel. Ik was eigenlijk al van tafel en bed gescheiden, want (meneer vertelt dat hij mishandeld werd door zijn vrouw. Zie disclaimer) onze relatie was niet goed. Ze ging na de bevalling er vandoor met al mijn geld en mijn kind.”

Depressief

Hij is tot op de dag van vandaag op zoek naar zijn zoon.

“Ik werd depressief en ze stopten mij in een gekkenhuis, daar zat ik negen maanden. Toen kwam ik in een pension in Den Haag, daar hebben ze alles van me gejat, zelfs de enige foto die ik had van mijn baby.”

Hij kreeg uiteindelijk een sociale huurwoning in Nederland, vond een vriendin, ging samenwonen bij haar, maar ook dit liep spaak. Hij belandde weer op straat en daarna in de psychiatrie. In Den Haag zaten de klinieken bomvol. Dus hij vertrok in 2005 naar Utrecht.

Leger des heils Nederland

Hij kon daar uiteindelijk terecht in een woongroep van het Leger des Heils. Ze eten daar gezamenlijk. Door de corona zijn er nu twee groepen en moeten ze 1,5 meter afstand houden.

“Het is niet altijd gezellig, er is weleens wrijving tussen mensen. Maar ik ben blij dat ik een dak boven mijn hoofd heb.”
Zijn droom is ooit zijn zoon Michel Narish te vinden, hij is in 1986 geboren dus is 34 jaar. (meer details bij de redactie)

“Ik heb ooit 1500 gulden betaald aan een advocaat om een bezoekregeling te regelen, maar dat is nooit gelukt. Waar de moeder nu is weet ik niet, ze is spoorloos verdwenen. Wie meer weet over zijn zoon mag mij contacten. Delen van dit bericht wordt gewaardeerd.”

vader Nederland Suriname
Dit is meneer Ram.

Dit bericht hebben we binnengekregen en staat op de Facebook pagina van Tessa Heerschop

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal over meneer Ram uit Nederland. Dit is zijn persoonlijke ervaring dus ZIJN deel van het verhaal. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

Ben je ook opzoek naar iemand? Stuur ons jouw oproep.

One thought on “Help! Meneer Ram uit Nederland is opzoek naar zijn zoon

  1. Hoe heet de moeder van michel. En waar heeft ze gewoond in de ? Hoe oud zal ze zijn?

Comments are closed.