Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

KLM Suriname SLM vakantie

Let op: Afhalers mogen zich NIET begeven naar de luchthaven!

Opgelet reizigers en vakantiegangers! Hierbij een bekendmaking van de regering Suriname: VANAF MAANDAG zal het Surinaamse luchtruim partieel opengesteld worden voor commerciële vluchten op de routes Amsterdam Paramaribo en bepaalde regionale vluchten.

Je kunt je ticket boeken via het reisbureau of direct bij de luchtvaartmaatschappij. Bekijk het bericht met alle belangrijke informatie omtrent de geldende voorwaarden, visum, testen, thuisquarantaine etc. Let op als je gebruik maakt van thuisquarantaine moet iemand voor jou garantstaan. Geef de informatie door aan een ieder!

Amsterdam Paramaribo

Partiële openstelling luchtruim voor commerciële vluchten

Partiële openstelling luchtruim voor commerciële vluchten

Per voormelde datum worden luchtvaartmaatschappijen toegestaan op een gereguleerde en gecontroleerde wijze commerciële vluchten uit te voeren. Dit is gebonden aan een door de autoriteiten vastgesteld aantal passagiers per vlucht per week.

Reizigers kunnen per die datum, via reisagenten of via de luchtvaartmaatschappijen hun tickets boeken. De toestemming van de afdeling Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) voor ingezetenen komt te vervallen. Visumplichtigen dienen de normale E-visa en E-tourist card procedure te volgen via de VFS-Global website https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/index

Voorwaarden

De geldende voorwaarden voor bezoekers blijven ongewijzigd. Passagiers dienen voor toelating op de vluchten te overleggen:

 • Een negatieve RT PCR- test van niet ouder dan 72 – 120 uur (LET WEL: geen GGD-testresultaten voor passagiers uit Nederland, geen Quick-test resultaten of antibody testresultaten). Positieve ELISA testresultaten, voor degenen die al positief zijn geweest, niet ouder dan 6 maanden.
 • Een bevestigde accommodatie boeking (geen reservering) van minimaal 10 dagen bij een geregistreerd SHATA-hotel of accommodatie. Voor thuisquarantaine geldt de schriftelijke toestemming van het Ministerie van Volksgezondheid.
 • Voor niet ingezetenen geldt dat deze een reisverzekering met COVID-19 dekking hebben en overleggen.

Zonder deze 3 vereisten zullen passagiers door de luchtvaartmaatschappijen niet toegelaten worden tot de vluchten.

Thuisquarantaine

Het in quarantaine gaan in een eigen accommodatie is mogelijk. Hiervoor zal de reiziger met redenen omkleed moeten aangeven waarom voor quarantaine in huis wordt gekozen. Bij het verzoek zal de reiziger moeten aangeven wie garant zal staan. De garantsteller dient zich ervan bewust te zijn dat hij/zij medeaansprakelijk zal worden gesteld, indien de reiziger zich niet aan de regels houdt. De toestemming voor thuisquarantaine, wordt uitsluitend door de Minister van Volksgezondheid of de directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) gegeven. Deze faciliteit moet maximaal 10 dagen voor vertrek worden aangevraagd via het e-mailadres: [email protected]. Thuisquarantaine zal alleen mogelijk zijn met schriftelijke toestemming van voornoemde autoriteiten. Aanvragen voor thuisquarantaine, die op de Johan Adolf Pengel Luchthaven (Zanderij) na aankomst worden gedaan, worden niet gehonoreerd!

Na de verkregen toestemming zal de reiziger een bewakingsbedrijf moeten benaderen voor de (lijfelijke) bewaking op het quarantaineadres. De kosten voor de bewaking komen voor rekening van de reiziger.

Aanmeldplicht BOG

Het e-mailadres van BOG, [email protected], heeft een dubbele functie. Enerzijds dient men via dit adres toestemming te vragen voor thuisquarantaine, anderzijds fungeert dit adres als informatieplatform voor de autoriteiten ter voorbereiding op inkomende reizigers.

Iedere reiziger dient tot 72 uur voor vertrek het onderstaande te mailen naar [email protected];

 • Een negatieve RT PCR-test,
 • De bevestiging van de SHATA accommodatie dan wel de verklaring van het Ministerie van Volksgezondheid in geval van thuisquarantaine,
 • Een geldige reisverzekering (voor niet-ingezetenen)
 • vakantie Suriname Nederland test
  Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Reizigers die afreizen in verband met een sterfgeval of bezoek aan een ernstig ziek familielid, dienen zich eveneens te melden via [email protected].

Transport van de luchthaven

Het transport van de luchthaven naar de accommodatie zal ook gecontroleerd geschieden. Afhalers mogen zich niet begeven naar de luchthaven. Bij quarantaine in een SHATA-accommodatie zal dat verzorgd worden door de SHATA-accommodatie. In geval van thuisquarantaine kan de reiziger alleen opgehaald worden door een bij Luchthavenbeheer geregistreerde taxibedrijf. In beide gevallen zijn de kosten voor rekening van de reiziger.

Covid-19 maatregelen

Voor de reizigers geldt verder dat zij zich dienen te houden aan alle in het land geldende COVID-19 maatregelen. Deze zijn o.a.:

 • Verplicht opdoen/ dragen van een mond-/neusbedekking, op alle openbare plekken (winkels, banken, afhaalrestaurants, kapperszaken etc.) en in openbaar transport.
 • De handhygiëne maatregelen
 • Het houden van de 1,5 – 2 meter COVID- afstand
 • Samenscholingsverbod (geen groepen groter dan 30 personen)
 • Verbod op feesten

Op de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan zelf zich ook te blijven houden aan de COVID-19 maatregelen en ook niet te verslappen wanneer eenmaal familie en vrienden uit het buitenland op bezoek zijn. De samenleving kan bijdragen om de verplichte 10-dagen Quarantaineperiode van familie en vrienden te veraangenamen, door digitaal met hen in contact te blijven. Ook bestaat de mogelijkheid, pakketjes en maaltijden voor hen af te geven bij de receptie van het hotel waar zij zullen verblijven. Het zal ook mogelijk zijn pakketten af te halen bij de hotels, die na ontsmetting kunnen worden meegegeven. Fysiek bezoek is niet toegestaan gedurende de quarantaineperiode. Op de 11e dag, vindt zoals gewoonlijk de Exit-screening plaats door de daartoe bevoegde autoriteiten.

De richtlijnen omtrent het reizen naar Suriname, handhaving en overige regels zullen te vinden zijn op de website van BOG, SHATA, luchtvaartmaatschappijen, Airport Management en FB-pagina van de ASRA.

Voor 1 maand

De partiele openstelling betreft in deze een pilot-fase van een maand met evaluatiemomenten gedurende die maand met alle betrokken stakeholders. Aan eenieder wordt daarom het verzoek gedaan hiermee rekening te houden en wijzigingen in het beleid voor te behouden.

39 thoughts on “Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

 1. Klm heeft alle vluchten tot 4 januari 2021 geannuleerd
  Dus geen money making meer .
  Bewakingsbedrijven, hotel, taxi . Nederlanders zijn slim ze blijven allemaal in Holland of gaan erger anders die goedkoper zijn.

 2. Hoi ik heb een vraag wat is een covit verzekering .
  En waar moet je die verzekering aan vragen

 3. Absoluut niet, wij in suriname zijn jarenlang uitgebuit door de nederlandse surinamers. Gelukkig komt er nu een eind aan met de komst van Stef Blok. Alle ndp’ers die percelen en huizen hebben in Suriname gaan daar belasting voor betalen in nederland. Alle gestolen gelden van suriname gaan we zo terug halen. Zo gaar Suriname vooruit VHP Zindabar

 4. @VHP zindabar. Volgens mij heeft Sushu duidelijk gemaakt in zijn comment dat het hier niet om politiek gaat, politiek doet er hier niet aan toe. We hebben het hier om de belachelijke absurde regels. Alleen Su heeft deze belachelijke regels bedacht. Uitbuiterij.

 5. Het zoeken naar valuta zit in het bloed 🩸 ziek het niet bij ons naar haal het van de bankrekening van Uw voorgangers!!! En bedenk wat anders zo gaat dit niet werken!

 6. Er bestaat al een verzekering in NL, waar je in het buitenland gedekt bent tegen aldaar gemaakte ziektekosten. Waarom moet je dan nog een extra Covid verzekering, die nergens ter wereld nodig is om een land in te reizen?. Bovendien is de 10 daagse thuis quarantaine achterhaald. Als je na de nu reeds negatieve 72 uurs PCR test na 5 dagen geen ziekte verschijnselen hebt, zou je na die dagen al uit je thuis cocon Je bent dan al 8 dagen op rij negatief en je moet dan wel de C-19 maatregelen in acht nemen. Surinameen zal daar nooit aan beginnen, want dan kunnen de SHATA bevriende accomodaties geen geld meer verdienen. Bovendien is dit een verdienmodel voor de toch al kwakkelende gezondheidszorg en economie. Ik vind het alleen jammer dat men over de ruggen van de hard werkende en sparende vakantie gangers grof geld wil gaan verdienen. Want voor je je vakantie met je familieleden doorbrengt, ben je al een Godsvermogen aan de SHATANS😈 kwijt. Voor de discussie losbarst dat ik een NDP-er ben: ik laat mij niet in met partij politiek als ook niet met de sektarische scheldkanonnades. Ik vind het zeer schofterig dat deze regering met de zogenaamde maand evaluatie het reizen mogelijk maakt. Laat het luchtruim gesloten blijven en open die pas als men weer code geel voor diverse landen heeft. Ik zal in elk geval na de beschikbare vaccinatie en met mijn vaccinatie paspoort Covid vrij afreizen en hopelijk van al deze looney and dispicable maatregelen SHATA vrij het geliefde land weer bezoeken. Dat geld geef ik liever aan mijn lekker kokende tantes en nichten uit

 7. De Nederlandse Surinamers hebben deze regels samen beslist met hun vertegenwoordiger in Nederland. De ndp betaald mensen om dit soort reacties te zetten.

 8. @VHP zindabad, en waarom zouden wij surinaamse Nederlanders voor NDP zijn? Wat zijn daar onze voordelen van? Ik begrijp sowieso niet dat je niks mag zeggen over de vhp, ben je gelijk een ndper? Niemand heeft het hier over de politiek maar over de regels kwa reizen naar het oh zo geweldige Suriname. En dat ze liever naar een ander mooi land kunnen gaan voor al het geld wat ze kwijt zijn aan Suriname en hun covid regels.

 9. De vertegenwoordiger van de nederlandse surinamers Robby Makka heeft ingestemd hiervoor na overleg met de nederlanders. Een enkeling zal dit niet lehk vinden, maar het overgrote deel van de nederlandse surinamers is hiermee akkoord

 10. Ik vind dat er strenge regels zijn :1 als je een bewijs heb dat je Covid vrij bent.
  2 . je hebt een huis , waar niemand inwoont.
  3. een garantsteller.
  4. je moet nog 108 euro voor bewaking betalen.( ik heb bijv. Camera beveiliging waarvan ze de code kunnen krijgen. dan hoef ik niet te betalen toch .
  5 ben in het bezit van een PSA
  6. op de 11 de dag wordt je weer gecheckt of je Covid vrij bent , is toch onzin dit en dan moet je ook deze kosten betalen

 11. Alle Nederlanders zijn blij met deze maatregelen.
  Slechts enkele Nederlanders die ndp’ers zijn klagen.
  Deze maatregelen zijn samen met de vertegenwoordiger van de nederlandse surinamers (Robby Makka ) opgesteld.

 12. Belachelijke regels allemaal, begrijp sowieso niet dat je geld gaat uitgeven aan Su! Wij werken hard voor onze geld en krijgen niet elke maand van Su een pakket! Shit regels!! Moet je Naar Su gaan en constant op je hoede zijn dat je ook nog niet geroofd wordt, ze laten de hardwerkende surinaamse burgers niet eens met rust laat staan wij surinaamse Nederlanders. Ze zien ons surinaamse Nederlanders als een pin automaat.

 13. Beste zeer gewaardeerde regering.ik acht jullie wel slimmer.
  Door deze onverantwoorde aktie,gooien jullie je eigen glazen stuk.
  Is dit soms het diaspora beleid???
  Geen enkel weldenkend mens,zal zich in deze absurde regels kunnen vinden.
  Tot slot wil ik graag het volgende adviezen meegeven:
  Bezint eer gij begint.

 14. Wie heeft dit nou verzonnen
  Sls wij massaal niet gaan zullen ze het terug draaien
  Mijn fm mag mij niet ophalen .maar taxi wel is hij dan een Robot
  Allemaal oplichters .en je mag je veiligheid stellen maar doe het op een fatsoenlijke manier
  Er andere leuke landen om te gaan
  Als Surinamers wil je graag ook naar je thuis
  Maar met deze stomme regels ..groeten wij

 15. Ik vind het ongehoord dat de reacties zoveel krachttermen bevatten. Men laat hierbij gewoon zien wie zij zelf eigenlijk zijn.
  Hoe verwacht je dat men je reactie serieus neemt als je zo praat?
  Bovendien kan Suriname zich geen tweede coronagolf veroorloven. Blijf maar lekker waar je bent en kom tot rust

 16. Naar Su gaan is nu geen goed idee met al deze oplichterse streken van de machthebbers. Alleen maar geld aftroggelen

 17. Mensen blijven jullie hier niet ingaan op dit gedoe zo kunnen ze het weer veranderen als niemand gebruikt van maakt

 18. Ik ben het eens met de nensen dat je opgelicht word als ik de berichten van de instanties lees kost het ons alleen maar geld.
  Ik heb buitenlandse zaken een mail gestuurd het zou 5 dagen duren zeiden ze dat ik bericht zou krijgen maar nee hoor geen mail gehad.
  Ik moest mijn reis uitstellen wat kosten met zich meebrengt ikheb er geen woorden voor niks klopt wat ze beloven.
  Weten zij niet dat een deel van ons ook verzekerd zijn als wij in su zijn en toch vragen ze een reis verzekering met corona dekking

 19. Hoe zit het met mensen die corona al gehad hebben en immuun zijn ? Deze mensen besmetten anderen niet meer. Moeten ze zich ook houden aan al deze regels?

 20. Ik zie Suriname wel weer wanneer dit absurd en belachelijkheid voorbij is. Pure uitbuiterij. Ik doe niet aan mee. Ik ga geen enkel staatkast daar gaan vullen. Ik steun mijn familie wel met een of twee dozen te sturen. Wanneer deze gekkerij voorbij is, zal ik weer gaan. Voor nu blijf ik maar lekker hier. Ik ben geen miljonair en ga mijn hard verdiende geld niet aan zulke abnormale voorwaarden uitgeven.

 21. We zijn allemaal gebaat bij regels om verspreiding tegen te gaan. Maar de regels die bedacht zijn zijn absurd . Geldklopperij.

 22. De overheid is een oplichter je ben verplicht een test te doen . In su in hotel ,taxi lieb a stront. Met vakantie gaan ga ik welke land geen oplichter melkers uitbuiters doeiiii su

 23. Waar slaat daar op achter bakse regeling dure ticket ,beveiliging hotel, taxi , zo’n vakantie als je over . Natuurlijk wil je familie bezoek maar niet zo uit melken . Waar wil de regering naar toe snap dit echt niet .

 24. Weet niet wie deze regels opgesteld heeft,iedereen weet over de hele wereld wat de consequenties van covid-19 zijn.Maar een land als Suriname die zo diep in de schulden zit moet niet verwachten dat surinaamse Nederlanders zitten te wachten op zulke autoritaire regels.Dat je vooraf getest wordt en een gezondheid verklaring moet overleggen en alle medische toestanden moet bewijzen is geen probleem.Duidelijke grenzen. Maar wat is deze kaolo beveiliging welke domme ezel heeft dit verzonnen zeker iemand met een beveiligings bedrijf.komop .
  Ik verwacht dat dit niet door de capabele regerings ambtenaar verzonnen is anders slaan jullie de plank mis want er zijn genoeg andere mooie bestemmingen waar deze desporas geld kunnen spenderen .
  Laten wij eerlijk zijn wij zijn een grote bron van inkomsten voor suriname maar als de autoriteiten die dit verzonnen heeft niet onmiddellijk de onzin terugdraaid dan is dit een gemiste kans.

 25. Hallo een taxi chauffeur kan je ophalen een familie niet romp slomp kosten security betalen hotel verplicht welke idioot heeft dit bedacht dan maar niet naar Suriname ze denken dat de geld in de boom te plukken is pleur op met de geklets beter nadenken dat kost geen geld .

 26. Dit is pure uitbuiting van de overheid naar de toeristen en Surinaamse burgers toe. Ik zit al bijna 2 maanden in Nederland en heb een verschillende mails naar quarantainehotel (al bijna een maand terug )met uitleg en alle info die ze nodig hebben voor mijn terugreis naar huis maar nog steeds geen antwoord of toestemming. Ik heb herhaaldelijk reminders gestuurd maar tot nu toe geen antwoord. Is het met opzet? Mijn vlucht is al 2 keren gewijzigd met de nodige kosten buiten mijn schuld om. En de restricties om terug te gaan naar huis is te streng. Waarom Covid test? Voor de niet- ingezetenen kost eht 150 euro. En nog thuisquarantaine 5800 srd. En nog het vervoer van de luchthaven naar huis. Een taxi chauffeur mag je wel naar huis brengen maar een familie mag je niet ophalen? Ik vraag me af welke intellectueel dit heeft bedacht. Stom Dit slaat echt op niks. Nergens, in geen enkel ander land vragen ze geld voor thuisquarantaine. Waarom moeten hoogwaardigheidsbekleders niet in quarantaine en hoeven zij niet te betalen? Waarom wordt de normale burger wel verplicht dat te doen? Vreselijk. Ik dacht dat deze nieuwe regering goede vooruitzichten had met de burger. Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld, diep teleurgesteld. Er wordt duidelijk met 2 maten gemeten. Jammer. Zijn er nog Surinamers die in Nederland zijn die in hetzelfde schuitje zitten als ik? Een diep teleurgestelde Surinaamse burger.

 27. Santokhi weet dat wij rond deze tijd graag naar su willen voor familie bezoek en de feestdagen dus dang now aw opo a luchtruim…hij is laat baja ..ik blijf lekker hier en zie wel volgend jaar om ergens heen te gaan op vakantie . soso oplichterij

 28. Wat een robslop, om naar Suriname te gaan.Ik vind het pure oplichterij van de overheid.Me moeten security betalen,verplichte taxi,terwijl fam ons kan komen ophalen.Je mag 10 dagen je huis niet uit,verplichte hotel die je ook zelf moet betalen.Nee,ik blijf voorlopig rustig hier.En vergeet niet je dure ticket,nee dit is geld aftroggelen van Surinamers uit Nederland.

 29. Ik ga liever naar een ander land dat toerist vriendelijker is .Waar je niet uitgebuit wordt. Als je alles bij elkaar optelt kost het je een kapitaal om drie weken in Suriname te vertoeven dan kan ik voor minder naar een Europees land.

 30. Mensen is een keuze je hoeft niets moet niets. Een ieder maakt zijn eigen keuze respecteer dat gewoon!

 31. Wij surinaamse Nederlanders , worden letterlijk als buitenlanders behandeld , Het woord ” Diaspora ” is een middel om Nederlanders leeg te plukken ,schaamte loze beleid .

 32. Mensen blijf gewoon in Nederland kerst en oud en nieuw jaar komt eraan geniet hiervan . Laat Suriname aan de kant Suriname is enige land ter wereld dat zulke eisen stelt. Het is een zoet makkertje voor diaspora gemeenschap dat de luchtruim open gaat . Maar dat is alleen voor regerings leiders die daar gaan feesten . De diaspora gemeenschap wordt gewoon genaaid met deze maatregel .

 33. Zeer toerist vriendelijke regels.
  Ik blijf dus lekker weg uit Su. Ik laat mij niet uitbuiten.
  De bedragen moeten zeer ws in €’s betaald worden
  De route Amsterdam – Paramaribo behoort al tot de duurste transatlantische vluchten.
  Nee nee bedankt

 34. Helemaal eens met anoniem ze willen die “rijke” nederlanders laten opdraaien voor het kastekort. Dit kan alleen in Suriname alle andere landen voeren niet zo een beleid. Is dit het diasporabeleid van Santhoki? Wij nederlanders sturen zoveel geld & goederen naar Su ter ondersteuning en dan worden we nog opgelicht.
  Puur uit principe ga ik niet naar Suriname ik zal mijn spaargeld uitgeven in een land waar ik Welkom ben

 35. Wat is hieraan veranderd niks zie ik ,je moet toch betalen voor de beveiliging en voor taxi van zanderij naar huis ,je eigen familie mag je niet komen ophalen, die kunne covid krijgen ,maar de taxi chauffeur niet ?????. Dis na soso money making

Comments are closed.