Video – Totaal SRD 600 Srefidensi en Owru Yari uitkering

owru yari Suriname

Goednieuws! De Srefidensi en Owru Yari uitkering van SRD 300,- per maand voor november en december lijkt wel door te gaan! De uitkering geldt ook voor werknemers. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Bekijk het bericht daarover

[quads id=1]

Ook zal de regering de huidige heffingskorting van SRD 750,- per maand voor de inkomsten- en loonbelasting VOORLOPIG WEL continueren. Bekijk het officiële bericht van de regering voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. Velen vinden de SRD 300 niet veel, maar is toch altijd beter dan niets toch?

[quads id=1]

Communicatie Dienst Suriname schreef het volgende:

Srefidensi en Owru Yari enveloppes van SRD 300,- per maand voor november en december. De regering heeft in het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november 2020 en de Owru Yari viering 2020 een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving. De regering beseft heel goed dat mensen het nu moeilijk hebben en daarom wil zij de samenleving direct ondersteunen. Deze tegemoetkomingen, die elk maximaal SRD 300,- bedragen, zullen uitgekeerd worden in november en december 2020. Dit is bij beschikking van de Minister van Financiën en Planning vastgesteld.

[quads id=1]

Belastingvrij

De uitkering geldt ook voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000,-. Werkgevers mogen aan hun werknemers, met een maandsalaris tot SRD 12.500,-, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren.

Ook zal de regering de huidige heffingskorting van SRD 750,- per maand voor de inkomsten- en loonbelasting continueren tot de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Het Staatsbesluit hiervoor wordt spoedig gepubliceerd.

[quads id=1]

Crisis

Dit zijn enkele van de urgente maatregelen die de regering heeft genomen om de crisis in het land het hoofd te bieden. Het Ministerie van Financiën en Planning zal deze week de samenleving nader informeren over de bijhorende administratieve processen en de financiële afwikkelingen van de tegemoetkomingen.

[quads id=1]

Bekijk ook de video met een uitleg van de minister erover: