Home Redactie

Video – 10-jarige drinkt gramoxone in Suriname

Wederom een zeer trieste gebeurtenis in Suriname.

Een kind van 10 jaar heeft Gramoxone gedronken. Dit is het tweede geval binnen een week. En wederom in district Nickerie. Het lijkt erop dat ook deze daad te maken heeft met de situatie op school

Bekijk de video van meneer Mones. Hij legt uit wat er is gebeurd. Het is van belang dat er meer voorlichting komt. Misschien moet het strafbaar worden om Gramoxone binnen het bereik van kinderen te bewaren? Misschien moeten we meer praten met onze kinderen? Hoe kunnen we er voor zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt? Het meisje ligt in het ziekenhuis. Hopelijk komt het goed en kan ze weer volledig herstellen. Deskundige hulp is nodig. Sterkte aan iedereen.

Leerling OS Henar

Een leerlinge van OS Klein Henar, de 10-jarge Darshana, heeft een verdelgingsmiddel ingenomen. Het meisje heeft Gramoxone gedronken. Ze is opgenomen in het MMC ziekenhuis te Nickerie.

Het schoolhoofd van Os Klein Henar, heeft het geval bevestigd, maar wenste verder geen commentaar te geven vanwege de gevoeligheid van de zaak. Hij verwees meneer Mones, van Actionnieuws Suriname, naar de inspecteur van onderwijs. De politie van Henar is ook bekend met deze zaak.

Leerprestaties

Volgens onderzoek van meneer Mones, van actionnieuws Suriname,  zijn de leerprestaties van de 10-jarige leerlinge niet goed. Maar wat de werkelijke reden is geweest van de inname van de dodelijke vloeistof is nog onduidelijk.

Niet lang geleden heeft de 12-jarige Stephani Mangal een eind gemaakt aan haar leven. Ook zij dronk gramoxone. Haar vader gaf aan dat het meisje problemen op school had. U kunt in dit bericht de video van de emotionele vader bekijken.

Video

Bekijk de video van meneer Mones voor meer informatie.

Lees ook:
Video en foto’s – 12-jarige Stephani Mangal uit Suriname overleden

Bekijk de video van de uitvaart van de 12-jarige Stephani

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.