Een bijzondere bevalling in Suriname – Baby in Ambulance geboren

baby ambulance ziekenhuis

Vandaag zetten we het team van Regionaal Ziekenhuis Wanica, en in het bijzonder zuster Esther Stolk en chauffeur Michael Fontini, in het zonnetje.

Ze hebben namelijk een bijzondere prestatie geleverd. Ze moesten heel snel handelen toen een hoogzwangere dame zich meldde in het ziekenhuis te Wanica. Zij moest met spoed naar het AZP Paramaribo gebracht worden.

[quads id=1]

De baby liet niet op zich wachten. En kondigde zich aan in de ambulance. Lees het bijzondere verhaal. Helpen jullie mee met een bigup. Dit zijn de bijzondere een mooie momenten voor de mensen in de zorg. Jullie moeten er zijn.

Baby in ambulance RZW geboren.

[quads id=1]

Op zaterdag 14 november jongstleden heeft zich een bijzondere bevalling voltrokken. Een baby werd in de ambulance geboren. “Ik was in de middagdienst toen er een hoogzwangere dame bij ons op de huisartsenpost van het Regionaal Ziekenhuis Wanica binnen kwam. We hebben gelijk de vitale functies gecheckt en die waren goed”, deelt verpleegster Esther haar ervaring.

“Met spoed hebben wij de patiënt in de ambulance laten plaatsnemen om haar naar het AZP te vervoeren. Uit voorzorg hebben we een kraampakket meegenomen, want het kind stond op het punt om ter wereld te komen”.

Zo reden de ambulancechauffeur, de hoogzwangere mevrouw en zuster Stolk richting Paramaribo. Door haar ervaring bij vorige bevallingen waar ze bij mocht assisteren, wist zuster Stolk precies wat ze moest doen, waaronder ademhalingsoefeningen met de patiënt.

[quads id=1]

“Zuster Stolk heeft de situatie heel professioneel aangepakt”, zegt Michael Fontini de ambulance chauffeur, “Ze heeft de patiënt echt op haar gemak gesteld”. Niet lang daarna, rond 19:30u, kwam een gezond jongetje ter wereld. Hij werd gewikkeld in een deken en op de moeder’s buik gelegd. Moeder en kind maken het prima.

[quads id=1]

“Dit is iets wat God heeft gegeven, ik heb gebeden voor kracht en begeleiding zodat ik het kindje gezond en wel ter wereld kon helpen brengen, en dat is me gegeven. Het was een heel speciale ervaring”. De directie van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is trots op het team, in het bijzonder zuster Esther Stolk met deze bijzondere prestatie.

[quads id=1]

2 thoughts on “Een bijzondere bevalling in Suriname – Baby in Ambulance geboren

  1. Ja echt geweldig god heeft u bij gestaan met uw patient om de baby gezond ter wereld te brengen gado bless🙏🙏

Comments are closed.