Alweer een coronadode in Suriname – Video’s Nederlanders gaan op kerst vakantie naar Curaçao

‘Liever een coronavakantie in de zon dan in het koude natte Nederland’

Helaas hebben we een 116e coronadode erbij! Er zijn vandaag 146 testen gedaan en daaruit is 3 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment .18 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Er zitten nog 767 personen in quarantaine! Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

Video – Hoewel het aantal besmettingen in Curaçao flink aan het stijgen is, blijft het land voorlopig open voor toeristen.  Veel Nederlanders hebben kerst vakantie plannen naar Curaçao. Ook een aantal Nederlandse Surinamers zal kerst doorbrengen in Willemstad in plaats van in Paramaribo. Maar ook op Curaçao zijn er regels. Bekijk het bericht en de video’s daarover. Geef het door aan geïnteresseerden.

Besmettingen Suriname

Bekijk  onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Nieuwe maatregelen op Curaçao

Nieuwe maatregelen op Curaçao: avondklok en verplichte mondkapjes

De regering op Curaçao heeft strengere coronamaatregelen aangekondigd omdat het aantal coronabesmettingen flink is gestegen. Vandaag is het aantal actieve coronabesmettingen met 34 gestegen naar 427. Onder hen zijn veel werknemers van het ziekenhuis CMC.

Avondklok en mondkapje

Vanaf deze week gelden daarom nieuwe maatregelen. Er is een avondklok ingesteld van 21.00 tot 04.30 uur. Als gevolg daarvan moeten alle winkels en restaurants om 20.00 uur dicht. Verder stelt de regering het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen boven 18 jaar oud in winkels, bij begrafenissen en in het openbaar vervoer. Ook zijn samenkomsten van meer dan vier personen verboden, ook op het strand. Daarnaast deed het ministerie de oproep aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. “Als er geen reden is om naar buiten te gaan. Blijf thuis.”

Vakantie

Curaçao blijft voorlopig toch open voor toeristen. Het is nu een populaire kerst bestemming voor mensen uit Nederland aangezien er voor heel wat landen een negatief reisadvies is afgegeven. Veel Nederlanders hebben kerst vakantie plannen naar Curaçao. Daar zijn ze welkom. Voor Suriname is het vliegverkeer vanuit Nederland nog beperkt. Alleen reizigers met een geldige reden worden toegelaten. En vakantie vieren is geen geldige reden. Lees meer op RTL Nieuws

Bekijk hier de nieuwe video van het Covid-19 journaal. Geef het door aan belanghebbenden. Kijk vanaf minuut 4.57

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland