22-jarige Denzel neergeschoten in Munder – politie Suriname

politie Paramaribo

Als de politie zegt ‘STOP’, dan moet je stoppen. Ze maken namelijk geen grappen.

Deze fout heeft de 22-jarige Denzel namelijk gemaakt. Hij is neergeschoten door de politie tijdens een vluchtpoging. De politie loste eerst waarschuwingsschoten, maar dat hielp niet. Hij wilde niet horen.

[quads id=1]

De politie was toen genoodzaakt om gericht te schieten. Kijk het officiële politie bericht om te weten wat er precies is gebeurd.

Politie Suriname schreef het volgende:

Verdachte loopt schotverwonding op tijdens vluchtpoging. De 22-jarige verdachte Denzel K. heeft in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 november tijdens zijn vlucht een schotverwonding opgelopen.
Denzel K. en zijn voortvluchtige kompaan worden ervan verdacht tijdens afwezigheid van de bewoners te hebben ingebroken.

Munder Paramaribo

[quads id=1]

Door een raam open te forceren begaven zij zich toegang tot de woning. Een alerte buurtbewoner ontdekte de inbraak en schakelde de politie van Munder in. Bij het zien van de wetsdienaren zag één hunner kans weg te komen, terwijl Denzel zich nog in de woning bevond. De politieambtenaren van Munder kregen assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en omsingelden het huis.

De verdachte werd hierbij gesommeerd zich over te geven aan de politie, maar gaf geen gevolg hieraan. Om aan zijn aanhouding te ontkomen, poogde Denzel op een bepaald moment via het dak te vluchten. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de vluchtende inbreker twee schotverwondingen ter hoogte van zijn heup opliep.

[quads id=1]

Hij ligt nu in het ziekenhuis

De gewonde verdachte werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Denzel is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. Deze zaak zal voor verder onderzoek worden overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo.

[quads id=1]

2 thoughts on “22-jarige Denzel neergeschoten in Munder – politie Suriname

Comments are closed.