2 nieuwe besmettingen in Suriname – Video waarom kloppen de cijfers soms niet?

Goed nieuws: De coronasneltesten zijn in Suriname

Er is ruis in de samenleving ontstaan nadat het aantal active cases afgelopen week ineens omhoog ging. Het totaal klopte ineens niet meer. Mensen werden achterdochtig. Hoe zit dat?

[quads id=1]

Video – Er zijn achterstanden geweest bij het verwerken van de corona patiënten. Het aantal active cases klopte daarom soms niet op het moment dat het dashbord wordt geüpdate. Vooral de afgelopen week is er een groot verschil geweest. Dat bracht wat ruis, achterdocht en onzekerheid in de samenleving. Sommige mensen waren ervan overtuigd dat er gelogen werd. Maar er is een logische verklaring voor de ‘onjuiste’ cijfers. Dokter Dhanpat legt het ons uit in de video. Geef het door aan een ieder!

[quads id=1]

Het gaat nog redelijk goed in Suriname. Er zijn ‘maar’ 2 nieuwe besmettingen erbij vandaag. Maar er is ook een stuk minder getest! Er zijn vandaag 41 testen gedaan en daaruit zijn 2 nieuwe besmettingen gekomen. En we hebben op dit moment 30 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Er zitten maar liefs 607 personen in quarantaine! Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

Bekijk  onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Active cases

[quads id=1]

Er is in de voorbije dagen wat ruis ontstaan omtrent de bijstelling van cijfers op het covid-19 dashbord ten aanzien van nieuwe besmettingen. Er was namelijk ineens een stijging te zien in het aantal actieve gevallen. Dit komt vooral door het feit dat het het nu nog niet mogelijk is om nieuwe besmettingen in real time binnen te krijgen.

Snel testen

Soms kan het zelfs een paar dagen duren voordat het ziekenhuis 100% zeker weet dat het om een nieuwe coronabesmetting gaat. Met de komt van de coronasneltesten, die inmiddels in Suriname zijn, zal dit gat redelijk gedicht zijn. Dit zegt dokter Ritesh Dhanpat van het Covid-19 0utbreak management team

Video

Bekijk hier een video van het covid-19 journaal en luister wat de dokter hierover zegt. Kijk vanaf minuut 11.36. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland