Home Redactie

Criminelen eisen losgeld van familie na ontvoering – politie Suriname

Drugstransacties, kidnapping en blackmail.

Het lijkt wel een film. Maar dit is werkelijk allemaal gebeurd in Suriname en Frans Guyana. Dus illegaal de grens oversteken hoort ook in het rijtje thuis. Want de grenzen zijn nog steeds gesloten.

Lees het officiële politie bericht omtrent de ontvoering van Erick. Zijn familie werd gechanteerd en ze moesten als losgeld een groot geldbedrag in Euro betalen om hem vrij te krijgen. Dit zijn wrede dingen.

Jackney ingesloten voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. De 30-jarige Jackney B. heeft op zaterdagavond 31 oktober samen met zijn kompanen het slachtoffer Eric M., tegen diens wil mee genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer vermoedelijk in opdracht van Jackney B. een drugsafhandelingszaak te Frans-Guyana moest afhandelen en zonder noemenswaardige bijzonderheden terugkwam.

Naar aanleiding hiervan werd Eric M. ontvoerd en naar Paramaribo gebracht. De ontvoerders maakten contact met de familie en vroegen als losgeld een groot geldbedrag in Euro. De familie maakte vervolgens een afspraak met Jackney B. om het losgeld aan hem af te staan, zodat Eric M. vrij kon worden gelaten.

In deze zaak waren er nog zes andere personen aangehouden. Uit het nadere onderzoek bleken dat zij niets te maken hadden met de zaak. Jackney B. heeft toegegeven dat hij met zijn kompanen Eric M. hadden gegijzeld omtrent een drugsdeal. Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandag 2 november na de informatie te hebben uitgewerkt, kunnen achterhalen waar het slachtoffer Eric M. was ondergebracht.

De verdachte Jackney B. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de zes overige verdachten na verhoor zijn heengezonden.

criminelen Suriname

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.