Help! Familie in Nederland wil graag terug naar Suriname vliegen

SLM Nederland

Dag FamilieNieuws. We zijn familie Ram.

We zijn ten einde raad. We hebben dringend advies nodig. We willen namelijk naar huis!! Naar Suriname. Waarom wordt het ons zo moeilijk gemaakt? We zijn vanwege dringende redenen (medisch, dus geen vakantie) naar Nederland gegaan. En nu moeten we terug naar huis.

We zijn radeloos. Er is tot nu toe niemand die ons behoorlijk te woord kan staan. Luchtvaartmaatschappij en overige instanties proberen we te bellen en mailen we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Misschien kan dit helpen. We weten het anders ook niet. Aan de lezers: Kunnen jullie aub onze brief en oproep lezen en doorgeven aan een ieder. We hopen dat het dan de juiste mensen kan bereiken. We willen echt naar huis!! Uw hulp en advies wordt zeer gewaardeerd. Dank u wel.

Hoe lijkt het alsof terug keren naar eigen land veel is moeilijker dan afreizen? Hallo Familie nieuws. Bij deze willen we ons verhaal vertellen. We hopen dat er duidelijkheid komt want we willen naar huis. Kan de luchtvaartmaatschappij ons aub te woord staan?

We zijn een gezin uit Paramaribo en we zitten nu in Nederland. We zijn niet hier op vakantie maar vanwege medische redenen. Bij het afreizen naar Amsterdam was Suriname, in die periode vanwege covid-19, op CODE ROOD. We zijn toegelaten vanwege dringende reden. En we hebben ons strikt aan de regels gehouden. Zoals bijvoorbeeld 10 dagen thuisquarantaine etc.

Onze datum nadert om terug te keren naar huis en ineens hebben we een hele lijst met vereisten gekregen om naar je eigen land te keren. Dit omdat wij nu weer van een Amsterdam naar Paramaribo willen vliegen en nu is het in Nederland CODE ROOD vanwege de corona cijfers.

Ok, wat nu? Er is niet voldoende informatie en je krijgt nimmer een reactie terug bij het mailen en bellen naar de organisaties zoals ministerie van buitenlandse zaken in Suriname. Het ergste van dit alles is dat we steeds van het kastje naar de muur geslingerd worden. Ik heb dringend advies nodig FamilieNieuws. Iemand die mij goed te woord kan staan. Zodat wij als familie weten wat we moeten doen. Wij willen echt naar ons huis.

SLM Nederland

Er zijn vereisten geplaatst en richtlijnen op verschillende websites maar weinig informatie waar je alles precies moet halen. hierbij benadruk ik ‘De toestemming brief’. Wat bedoelen ze daarmee???  Op de SLM site staat niet eens waar je dat vandaan moet halen en om wat voor soort toestemming brief het precies gaat. Ik mail, bel maar krijg geen antwoord. En dan het onderwerp: Thuisquarantaine. Ik wil graag weten wat de mogelijkheden zijn. Er is zo weinig informatie hierover. Moeten we dit van te voren regelen? Of wat? Niemand kan ons antwoord geven.

Advies aub

[quads id=1]

We maken ons echt zorgen. We willen voorkomen dat we straks op Schiphol staan en ons de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd omdat ‘onze zaken niet geregeld zijn’. Dus aub, hebben jullie adviezen/antwoorden voor ons. We hopen dat na het publiceren de betrokkenen ons antwoord kunnen geven. Zijn er meer mensen die net zoals wij dit probleem hebben? Misschien kunt u uw ervaring delen. Alvast bedankt.

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van Familie Ram (niet de echte naam). Dit is hun persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

14 thoughts on “Help! Familie in Nederland wil graag terug naar Suriname vliegen

 1. Anoniem: ik ben degene zeer dankbaar voor het vermelden vd juiste nr. BuZa. Eindelijk na aantal keren bellen iemand kunnen spreken. Maar ben er nog lang, helaas de reisbureau zegt dat ik toch een bewijs moet hebben van het consulaat om af te reizen BuZa zegt “ neeee” dat verstrekken wij niet. Van het kastje naar muur🤷‍♀️
  Wie o wie kan mij helpen aan info

 2. SU Afreizen

  Indien u vanwege een bijzondere omstandigheid/gebeurtenis (overlijden, zieke bezoek, familie omstandigheden etc.) wilt afreizen, dient u hiervoor per mail toestemming te vragen aan de afdeling Consulaire zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname ( [email protected]) en het Nationaal Covid Management Team Suriname ([email protected]) met een cc naar de afdeling Consulaire zaken van het Surinaams consulaat ter kennisneming ( [email protected]).

  U wordt verzocht het volgende duidelijk te vermelden in uw e-mailbericht:
  – de dringende reden van het verzoek
  – de volledige namen van de personen die wensen af te reizen (titels, familiebetrekking etc.)
  – de datum waarop men zou willen afreizen (iedere dinsdag)
  – welke nationaliteit u bezit en of u beschikt over een visum, verblijfsvergunning of PSA
  status.
  – het telefoonnummer waarop de belanghebbende(n) die wil(len) afreizen het best te bereiken zijn.
  Mijnheer de minister, 
  Afdeling Consulaire zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname ( [email protected])

  en het Nationaal Covid Management Team Suriname ([email protected])

  met een cc naar de afdeling Consulaire zaken van het Surinaams consulaat ter kennisneming ([email protected])

 3. Sorry hoe erg het ook lijkt of is.
  U bent niet de enige die hier vastzitten.
  Suriname heeft een groot probleem.
  Met dank aan Desie Bouterse wn zijn consorten.
  Heel erg wat deze mensen meemaken.
  Maar afwachten tot dat ze jullie kunnen helpen.
  Vreselijk ook voor famillie die deze mensen moet opvangen.
  Hoop dat ze goed verzekerd zijn..
  Want dan heeft de famillie hier ook nog een groot probleem..
  Voor niemand is dit leuk.

 4. Er zijn mensen die komen en gaan vriendjes politiek.ik ken een paar die waren met vakantie naar sur en nu zijn terug.vandaag zijn ook mensen.van uit sur naar ned gekomen en die gaan terug waneer minister blok naar sur gaat.dit vindt ik abnormaal naar sur.

 5. Anoniem: ben sinds maart in ned. April zou ik terugkeren , luchtruim gesloten, inmiddels 3 x datum ticket gewijzigd, kost 3×30 euro,iedere dag bellen 020-6426717,8 x mails gestuurd , 8 x automatic reply, gemaild naar Conza,gemaild naar BOG, gemaild voor thuisquarantaine, met bewijzen , gebeld naar BuZa,00597-477030,toestel 222, tel word niet opgenomen ,ik ben radeloos machteloos, wie kan mij helpen🙏

 6. Bellen naar sur ambassade in den haag.
  Aantal vragen beantwoorden en als dat correct is verwijzen ze je door n h consulaat in asd.
  Je bent nu op dit moment een repatriant dus moet je je aanmelden bij de ambassade .
  Succes.ik duim voor je

 7. Ik heb het zelfde gehad, maar ik heb ze bestookt met mailtjes en ik heb op alle sites van ze mails gestuurd en ik ben niet mals gebleven. Als je belt moet je kiezen voor toestel 282 telnr 00 597 473-604. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Dezelfde dag dat ik eindelijk iemand kreeg is het gelijk inorde gemaakt (toestemming).

 8. Toestemming vraag je aan via de mail [email protected], zet daar in je datum ( min 2 wkn voor vertrek) dat je wil vertrekken met copie alle paspoorten, alle namen die terug willen reizen.
  Zorg voor een non covid verklaring max 72 uur voor vertrek .
  Thuis QARATAINE is niet mogelijk in dit geval dus boek een hotel, lijst krijg je van [email protected] als je toestemming krijgt.
  Zorg wel voor een copie van de reservering van je quarantaine hotel.

 9. Wat een klerezooi is het in Suriname. Regering, ministerie van buitenlandse zaken en gezondheid. Wat doen jullie!!!Alle betrokkenen instanties kunnen jullie de mensen geen duidelijkheid verschaffen. Het gaat hier om SURINAMERS die naar eigen land terug willen. Ministers en alle hoog bekleders mogen wel reizen, voor hen is alles zo geregeld en duidelijk. Voor de Surinaamse burgers niet. Doen jullie nou wat voor deze mensen ze zijn niet voor hun plezier naar Ned afgereisd. Komen jullie toch nou in actie voor de mensen die terug willen.

 10. Werkelijk niks helpt. Ze zeggen dat je toestemming moet krijgen van BuZa of ConZa. Maar geen van beide geven gehoor. Wij hebben sinds september een mail gestuurd en gevraagd om toestemming. Werkelijk NIKS gehoord. Vind het geen stijl en totaal niet professioneel. Onze dochter moet naar school we wonen daar. Hoor verhalen van mensen die daar zijn zonder ‘geldige’ reden. Zoals altijd is het names & faces in Su. Gooi het luchtruim open of sluit het volledig. Je laat mensen zo in onzekerheid leven. Totaal niet fair.

 11. Ik zit met hetzelfde probleem, heb verblijf voor onbepaalde tijd, moet van de consulaat verzoek indienen voor terug keer.
  Geen reactie , gebeld naar Suriname , telefoon word niet beantwoord.Sinds maart zit ik hier, en wil naar huis

Comments are closed.