2 mannen overleden in het verkeer – politie Suriname

overleden Suriname

Bekijk hier het officiële politiebericht omtrent de tragische dood van deze twee jongemannen

Twee families in zeer diepe rouw. De twee mannen, die nog een heel leven voor zich hadden, zijn omgekomen na een verkeersongeval in Suriname. Bekijk het bericht van de politie voor meer details omtrent het ongeval en bekijk de identiteitsgegevens van de slachtoffers

Wij van FamilieNieuws wensen de familie Amoida en de overige nabestaanden heel veel sterkte met dit zware verlies. Wilt u ook uw medeleven tonen? Dat kan.

Politie Suriname schreef het volgende

Verkeersongeval te Afobakaweg; twee doden en een één zwaar gewonden. Bij een verkeersongeval op woensdag 4 november aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 106 hebben twee mede inzittenden, de 23-jarige Gwens Flautantie en de ongeveer 30 jaar oude Ronald Boede het leven gelaten. De 33-jarige autobestuurder Roberto K. raakte zwaar gewond.

De politie van het bureau Brokopondo kreeg omstreeks 07.35 uur die morgen de melding van een verkeersongeval, waarbij er sprake moest zijn van twee doden en drie zwaargewonden. De locatie werd aangedaan door de politie en bleek het te gaan om de twee mede inzittenden die geen tekenen van leven vertoonde.

De 33-jarige chauffeur Roberto K. was inmiddels voor medische hulp afgevoerd naar de RGD polikliniek van Klaaskreek. Roberto werd met de ambulance van de RGD polikliniek overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij bleek een ribfractuur en inwendige kneuzingen te hebben opgelopen.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Gwens Flautantie en Ronald Boede formeel vast.

Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Roberto vermoedelijk met een hoge snelheid reed over de Afobakaweg. Hij kwam vanuit de richting van Klaaskreek gaande richting Brownsweg. Op gegeven moment moet hij in slaap zijn gevallen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig, waarbij de auto van de weg geraakte. Het voertuig ging vervolgens over de kop en kwam in een afdaling langs de weg terecht waar deze tegen een heuvel botste.

Ondanks de bestuurder Robert niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd hij met zijn toestemming onderworpen aan een bloedtest. Verder is achterhaald dat zijn rijbewijs op 11 januari 2019 ter zake een soortgelijke aanrijding is ingevorderd. Desondanks heeft deze autobestuurder van wie zijn rijbevoegdheid is ontzegd toch deelgenomen aan het verkeer.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Robert in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting, terwijl de twee ontzielde lichamen van Gwens en Ronald voor obductie in beslag zijn genomen.
De verkeersunit van regio Midden onderzoek deze zaak verder.

overleden Suriname
Quincy en Ronald