Minister Blok uit Nederland vliegt naar Suriname voor Onafhankelijkheidsdag – video

minister Suriname Nederland

Een hoge pief uit Nederland komt naar Suriname: Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. De minister die Suriname eerder een ‘Failed State’ noemde (video), is op Onafhankelijkheidsdag in Suriname. Op 25 november 2020 vieren we dat we 45 jaar niet meer afhankelijk zijn van NEDERLAND.

[quads id=1]

Blok, is de eerste minister uit Nederland die ons land bezoekt onder deze nieuwe regering. De regering onder leiding van president  Santokhi en VP Brunswijk. Is dit het begin van de vruchtbare relatie waar ze het over hadden? Daar zijn wij in Suriname wel blij mee toch?? Bekijk het bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

We zijn geen kolonie meer van Nederland.

Minister Stef blok is op 25 november 2020 in Suriname. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken komt samen met ons Onafhankelijkheidsdag vieren. Op 25 november 2020 zijn we namelijk 45 jaar onafhankelijk. Dus geen kolonie meer.

minister Suriname Nederland
Minister Stef Blok uit Nederland

Failed State

[quads id=1]

Stef Blok bracht Suriname en het Nederlands kabinet een paar jaar geleden een beetje in verlegenheid door ons land een ‘failed State’ te noemen. Hij zei: ‘Suriname is a failed state due to ethnic division” Bekijk de video’s daarover. “Ik heb mijn woorden niet goed gekozen en dat betreur ik”, zei minister Blok na al de commotie die toen is ontstaan. Hij heeft zijn woorden teruggenomen.

President Bouterse

Op dit moment zijn er 9 Nederlandse ambtenaren in Suriname. Ze zijn hier om de samenwerking tussen Nederland en Suriname weer vorm te geven. 1 van hen heeft het nieuws bekend gemaakt. De afgelopen 10 jaar stond de relatie tussen Suriname en Nederland op een laag potje. Vermoedelijk omdat oud-president Bouterse aan de macht was.

[quads id=1]

Nu Santokhi onze president is, lijkt Nederland weer interesse te hebben om de banden aan te scherpen. Premier Rutte gaf eerder aan dat hij uitkijkt naar een goede relatie met Suriname. De komst van de minister zal hier vast aan bijdragen

Video

Bekijk hier de video met de uitspraak van minister Stef Blok over Suriname

[quads id=1]

One thought on “Minister Blok uit Nederland vliegt naar Suriname voor Onafhankelijkheidsdag – video

  1. Onder welke categorie valt dit bezoek? En gaat hij ook 10dgn in quarantaine en die srd 5.000 betalen?

Comments are closed.