Bericht van politie Suriname omtrent uitgifte rijbewijzen

Paramaribo Rijbewijs

Rijbewijzen worden nog niet verstrekt!!

Vanwege de omschakeling naar E-rijbewijzen worden er GEEN rijbewijzen verstrekt. Dat heeft de politie van Suriname zojuist gemeld.

[quads id=1]

Zij maken tevens bekend dat vanwege de introductie van de E-rijbewijzen het noodzakelijk is dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-identiteitskaart (E-ID). U wordt verzocht dit in orde te maken. Bekijk het bericht van de politie en geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Rijbewijzen worden nog niet verstrekt

De afdeling Rijbewijzen verstrekt nochtans geen rijbewijzen. Dit gelet op het feit dat deze afdeling in een transitie fase is en binnenkort over zal schakelen van PVC- rijbewijzen naar E-rijbewijzen.
De apparatuur voor het vervaardigen van deze E-rijbewijzen is al in orde, echter is men op de afdeling Rijbewijzen bezig met de afronding van de technische aspecten die de werkzaamheden moeten vergemakkelijken.

3 districten

[quads id=1]

De operationalisering zal na dit proces plaatsvinden. Ook is er een proces tot decentralisatie ingezet welke voorlopig zal worden uitgevoerd in de drie districten Paramaribo, Nickerie en Marowijne .
Aangegeven mag worden dat de afdeling Rijbewijzen mede gelet op het Covid-19 pandemie vanaf de maand maart 2020 een grote achterstand heeft opgelopen in het verwerken dan wel het verstrekken van het rijbewijs aan geslaagden.

E-rijbewijzen

Met de introductie van de E-rijbewijzen zal het noodzakelijk zijn dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-identiteitskaart (E-ID). De rijbewijshouders, die reeds een verlenging of duplicaat rijbewijs hebben aangevraagd en degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijzen beschikken worden opgeroepen om hun E-ID in orde te maken.

[quads id=1]

Het Korps Politie Suriname bedankt u voor uw medewerking en begrip.

Paramaribo Rijbewijs