Minder besmettingen in Nederland – vakantie reizen worden afgeraden – video

vakantie Nederland

Een vakantie wordt sterk afgeraden tijdens de kerst. Maar wie heeft er zin om tijdens de corona pandemie op vakantie te gaan?

Voorzichtig goed nieuws uit Nederland. Er zijn wederom minder besmettingen met het coronavirus gemeld. Vorige week stond de teller een paar keer boven de 10.000 per dag. Dat was enorm zorgwekkend. Nu gelukkig niet meer. Betekent dit dat de maatregelen die premier Rutte onlangs heeft getroffen niet aangescherpt hoeven te worden?

Nederland heeft vandaag 29 nieuwe coronasterfgevallen. Bekijk het bericht om de overige, zojuist gemelde cijfers van het RIVM te bekijken. Het lijkt erop dat de tweede piek achter de rug is.

Video – Was je van plan om naar het buitenland te gaan in de kerstvakantie? Het kabinet heeft een negatief reisadvies afgegeven. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Bekijk een video erover

Besmettingen in Nederland

Weer minder besmettingen: piek tweede golf lijkt voorlopig achter de rug. Vandaag zijn er 8306 nieuwe positieve coronatests gemeld in Nederland. Dat heeft het RIVM-cijfers zojuist bekend gemaakt. 430 minder dan zondag. Het is al de derde dag dat de cijfers lager zijn dan de dag ervoor. We zijn voorzichtig positief. Zullen de maatregelen nu eindelijk resultaat opleveren?

Helaas liggen er in de ziekenhuizen wel opnieuw tientallen extra coronapatiënten. Het RIVM meldt vandaag 29 nieuwe coronasterfgevallen. Dat is waarschijnlijk een onderschatting van het werkelijke aantal.

Geen kerstvakantie in het buitenland

Het kabinet heeft besloten met een negatief reisadvies te komen tijdens de kerstvakantie voor vakanties naar het buitenland. Het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering gedurende de coronacrisis, adviseerde dit. Het kabinet volgt dit advies. (De stentor)

Virus meenemen

Dat betekent dat vakantiereizen in die periode worden afgeraden. Het Outbreak Management Team (OMT) is bang dat mensen het virus meenemen uit bijvoorbeeld skigebieden. Begin dit jaar raakten mensen besmet tijdens vakanties naar sneeuwgebieden in Italië en Oostenrijk, waarna het virus zich in Nederland verspreidde. De tweede golf vond voor een deel zijn oorsprong in zomerse vakantieoorden in Spanje en Zuid-Frankrijk, stelde RIVM-baas Jaap van Dissel begin vorige maand.

Video

We kunnen waarschijnlijk niet op vakantie tijdens de kerst. Bekijk de video erover: