Was ik maar nooit met hem getrouwd – anoniem Nederland

getrouwd Nederland

We hebben een brief binnengekregen van Shirley. Een Nederlandse man heeft haar jaren geleden ‘laten halen’ uit Suriname. Inmiddels zijn ze gescheiden maar ze bleef niet met lege handen achter. Ze is daarna stapel verliefd geworden op Gerald uit Suriname en ze is met hem getrouwd. Nu wil ze scheiden en tot haar spijt heeft Gerald recht op haar bezit. Wat nu?

[quads id=1]

Ze schrijft haar verhaal, ze weet dat ze zelf fout zit, maar ze wil ook andere vrouwen waarschuwen om de fout die zij heeft gemaakt, niet te maken. Lees haar verhaal. En geef haar zo nodig wat advies. Geef het door aan anderen wellicht weten zij wat ze moet doen.

Vrouwen uit Nederland en Suriname

Hallo FamilieNieuws. Ik wil graag mijn verhaal vertellen, gewoon om mijn hart te luchten, eventueel voor advies maar vooral om de vrouwen in Suriname en Nederland te waarschuwing voor de fouten die ik heb gemaakt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee

[quads id=1]

Mijn verhaal

Ik ben Shirley. Ik ben in Paramaribo opgegroeid maar inmiddels woon ik al heel wat jaartjes in Nederland. Ik geef eerlijk toe dat ik toen ook ben gehaald. Ik kwam in contact een Hollandse man via 1 van die eerste datingsites. Toen ging alles er heel anders aan toe als nu. Rob. Hij kwam naar Suriname en hij was meteen verliefd. Hij heeft mij en zelfs mijn zusje laten halen. Hij heeft alles voor ons geregeld. Ik was blij met hem. We waren getrouwd en we zijn 9 jaar samen geweest.

Helaas geen kinderen. Maar ik heb wel heel veel aan deze man te danken hoor. Ik heb kunnen studeren heb een mooie baan, hele lieve vrienden en hij heeft me een kast van een huis gegeven. Alles vrij op mijn naam. We zijn nog steeds vrienden hij is inmiddels ook weer getrouwd. Ik was nooit echt verliefd op hem. Maar ik hield heel veel van hem. Nog steeds.  En eerlijk gezegd hoopte ik dat ik nog steeds met hem was want dan had ik deze problemen niet vandaag de dag.

[quads id=1]

Ik wil wel even eraan toevoegen dat mijn zusje en ik beiden al een Nederlands paspoort hadden. We woonden pas vanaf kinderjaren in Suriname dus daarom was het makkelijker voor ons om naar Nederland te gaan naar Rob.

En toen ontmoette ik Gerald. Ik zat midden in de scheiding met Rob. Ik ben toen langere tijd naar Suriname gegaan. Ik heb genoten want ik was lang niet geweest. Ben wel een paar keer met mijn ex geweest, maar telkens meer 10 dagen en hij wilde alleen maar naar het binnenland. Natuurlijk leuk maar ik kon niet echt genieten van de stad. En nu was ik bijna 8 weken in Suriname. Lekker uitwaaien. Het was 2014. 6 jaar geleden.

Vanaf dag 1 waren Gerald en ik onafscheidelijk. Hij was niet een leegloper ofzo hoor. Gewoon een knappe lange zwarte man die zijn eigen werk had, zijn eigen huis ( dat dacht ik) niet van die figuren waar je bang voor moest zijn, En hij verwende mij.

Toen ik terug was in Suriname kreeg ik regelmatig een doos met spullen en hij belde mij altijd. Hij is toen naar Nederland gekomen. Rob was nog niet verhuisd maar Gerald en ik bleven toen in een vakantie huisje. Gerald betaalde ook altijd alles. Als ik hem zei dat ik wel ging betalen werd hij bijna boos. Dus zo een type was hij. Ik was stapelverliefd. Hij bleef maar 3 weken. De eerste keer.

[quads id=1]

Eind van het jaar woonde ik alleen en ik vroeg Gerald om langere tijd bij me te komen. Hij vroeg onbetaald verlof aan. Hij zei me nog van te voren dat ik er rekening mee moest houden dat er dan geen inkomen van zijn kan binnen zou komen. Ik vond het prima. Hij zou een half jaar blijven.

Ik was stapelverliefd. We hebben meteen alle opties bekeken om hem naar Nederland te halen. Ik wilde dat. Hij eigenlijk niet eens maar ik wilde absoluut niet meer zonder hem. Maar wilde absoluut niet in Suriname wonen. Als alles geregeld was dan zou hij wel een job vinden hier. Hij kwam en bleef eerst 6 maanden. Veel kosten had ik niet, ik heb geen hoge vaste lasten en wat kost het nou om een man te voeden? Tja, die man moet ook genieten, kleren kopen, uitgaan enzo.  Goed, ik had het ervoor over. Ik was echt verliefd. In de wolken.

Ik werkte hij bleef thuis. Hij hiep me ook met alles in huis. Ik hoefde niets te doen. Het was een droom. Ik dacht niet verder. Mensen om me heen vonden het wel raar dat ik een man in huis nam die niet werkte. Ik wilde niets horen. Juist omdat men zo negatief was deed ik iets geks. Ik vroeg hem ten huwelijk. Ik ben met hem meegegaan na die 6 maanden. Ik ben toen met hem getrouwd in Suriname. En toen begon al het papierwerk. Hoe kreeg ik mijn man naar Nederland.

[quads id=1]

Hij bleef achter in Suriname. Hij kon niet terug naar zijn baas. Dus ik onderhield hem toen hij nog in Suriname was. Terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me hoe stom ik ben geweest. Ik heb hem zelf verwend. Want hij was echt geen profiteur.

Heen en weer reizen

getrouwd Nederland
Voorbeeldfoto van www.nytimes.com

We hebben zolang op afstand geleefd en heen en weer gereisd. Pas een jaar geleden is hij bij me komen wonen. Legaal! En ja. Al die 4 jaar ongeveer heb ik hem in Suriname onderhouden. Maar het was mijn man en ik deed het met plezier. Hij was ook niet hebzuchtig. Ik wil niet dat men denkt dat hij opzettelijk misbruik van mij heeft gemaakt hoor. We waren getrouwd. En ik kon het doen.

Toen hij echt in Nederland kwam wonen was het moeilijk.  Gerald kon zich moeilijk aanpassen. Hij verlangde naar Suriname. Dus hij is niet bij me gebleven. Hij kon niet aarden. Ik was er kapot van. We hadden zoveel geregeld en moeten doorstaan. Hij heeft me wel gesmeekt om mee te gaan naar Suriname. Maar dat wilde ik weer niet. Inmiddels zit Gerald weer in Suriname. Sinds de corona. Dus 7 maanden alweer. Ik ben alleen hier. Ik heb mijn vrienden en mijn eigen familie. Maar mijn man zit dus in Suriname

Ik verzorgde hem

En wie stuurde geld voor hem? Precies. Ikke. Ik schaam me kapot. Maar ik ben daar nu wel een paar maanden geleden mee gestopt. Ik heb alle sloten op mijn deuren veranderd. Hij is niet meer welkom. Ik wil hem niet meer als man. Mijn gevoel voor hem is helemaal doodgebloed. Zo verliefd dat ik was. Het is over. Er zijn ook genoeg dingen gebeurd terwijl hij in Suriname zit, maar mijn brief gaat te lang worden. Dus ja. Wat mij betreft ben ik een gescheiden vrouw. Maar dat ben ik dus niet.

[quads id=1]

Ik kan niet scheiden want ik ben zo stom geweest om geen voorwaarden te ondertekenen. Dus al mijn bezit (mijn geld is al bijna op) is ook van hem. We zijn in 2015 getrouwd voor de Nederlandse wet. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Hoe kon ik zo dom zijn? Mijn ex had me nog wel gewaarschuwd. Hij en ik waren wel onder voorwaarden getrouwd.

Lees ook: Video – De nieuwe trouwregels in Nederland zijn ingegaan!

Gerald heeft trouwens nooit gezegd dat hij mijn geld of mijn huis wil hebben, maar hij heeft er wel recht op. Tenzij ik hem afstand laat tekenen. Maar Gerald heeft wel gezegd dat hij niet wil scheiden. Hij wil ooit terug bij me komen in Nederland. Hij blijft me zeggen dat ik geduld moet hebben. En dat hij zijn best gaat doen om te blijven. Maar dat wil ik niet meer. Nooit meer. Snappen jullie dat?

Geen ruzie

Zoals jullie hebben gelezen zit ik dus in de problemen. Ik ben niet verdrietig en ik leef mijn leven als voorheen. Ik heb geen extra kosten meer aan Gerald. Hoe hij nu in Suriname leeft dat weet ik niet. Het is een slimme man. Hij heeft vast een baan. Maar geld vraagt hij mij absoluut niet. We hebben heel weinig contact. We hebben geen ruzie. Maar ik leef als een gescheiden vrouw. Ik heb hem ook gezegd dat hij mag doen wat hij wil. Want hier terugkomen kan niet meer.

[quads id=1]

Mijn ex is op de hoogte van de situatie hij zegt dat ik gewoon moet scheiden en mijn verlies moet accepteren. Maar ik wil dat niet. Ik kan het niet accepteren dat een man die ik eigenlijk helemaal niet goed ken, aanspraak maakt op iets waar ik (eigenlijk mijn ex) hard voor heb gewerkt. Mijn jurist zegt dat het een lang en duur proces gaat worden om de zaak tegen Gerald te winnen. Hij heeft recht op mijn bezit. Ik wil hem niets geven. Verhuizen wil ik niet. En mijn geld maak ik dan liever nu meteen op. Het is al niet veel meer. Maar dat is mijn eigen schuld.

Het is niet zijn schuld

Ik geef Gerald niet de schuld van mijn problemen. Ik wilde met hem trouwen en ik wilde hem naar Nederland halen. Dus nogmaals. Ik ben dom geweest. Maar ik hield wel oprecht van hem.

Mijn vraag nu aan de vrouwen en misschien ook de mannen. Wat zouden jullie doen in mijn plaats? Als ik niet ga scheiden dan blijft alles zo, maar dan kan ik nooit meer verder met mijn leven. Gerald komt niet meer in Nederland wonen. Dat weet zeker. Hij haat het hier. En ik wil dat ook niet meer. Maar scheiden wil hij ook niet. En als ik hem dwing om te scheiden dan ga ik hem de helft van alles moeten geven en dat doet me echt pijn.

Dus wat nu. Oja. Ook al krijg ik geen advies. Mijn verhaal is tevens een waarschuwing voor andere vrouwen. In Nederland of Suriname. Trouw met huwelijkse voorwaarden. Nu is het vanzelfsprekend in Nederland (gelukkig).  Maar pas op met je bezit. Let op het geen waar je hard voor hebt gewerkt.

[quads id=1]

Waarschuwing

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en voor de eventuele adviezen. Ik ben niet verbitterd en ik weet dat ik het beter aan moeten pakken. Ik geef Gerald ook niet de schuld. Hij was altijd goed voor me. Totdat hij weer naar Suriname ging. Uiteindelijk zit er niets anders op dan mijn bezit te delen want ik wil niet zo door blijven leven. Gerald moet ook weten dat ik hem absoluut niet terug wil. Mijn deur is dicht. Maar leuk is het niet hoor. Dat kan ik wel zeggen. Groetjes van Shirley

Gerelateerde verhalen

Ik ben het zat om op deze manier verder te leven – anoniem Suriname

Mijn vriend wil naar Nederland – een bakra dame gaat hem helpen – anoniem Paramaribo

Ik heb alles in Nederland opgegeven voor deze man en nu wil hij terug naar zijn vrouw – anoniem Paramaribo

Zolang mijn vriend geen geld binnenbrengt ga ik niet met hem naar bed? Anoniem Suriname

Ik krijg alles van mijn schatje maar ik hou niet van hem – Anoniem Suriname

Mijn man heeft al ons geld uitgegeven aan tjieng meids tijdens zijn ‘bouw’ vakantie in Paramaribo – anoniem Nederland

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

3 thoughts on “Was ik maar nooit met hem getrouwd – anoniem Nederland

  1. Mk een stichting van j rijkdom en zet het op de stichting naam en ga scheiden al wil hij niet neem een advocaad want j ben hier getrouwd en ingeschreven daar voor verdere instructie wil k grgcontact met u groetjes

  2. Als je nog een moeder hebt en je kan der vertrouwen. Zet alles dan op haar naam en ga scheiden van die man.

Comments are closed.