Doodzieke Taric uit Suriname moet naar Nederland – video en foto’s

Taric ziekenhuis Nederland

Bekijken jullie het trieste verhaal van Taric uit Suriname. De jongeman is heel erg ziek. Artsen geven hem hooguit 2 jaar als hij niet de nodige medische hulp krijgt. Hij moet behandeld worden. En dat kan in Nederland.

[quads id=1]

Maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Daar heeft Taric hulp bij nodig. Onze hulp. Jullie hulp. Er is een crowdfunding voor hem opgezet. Lees het verhaal van Taric en kijk naar de video en foto’s. Bekijk ook de brieven van het ziekenhuis. Zijn lieve moeder staat hem bij in zijn strijd. Helpen doe je al door dit bericht door te geven aan een ieder. Wie weet kan hij dan toch de nodige hulp krijgen en langer blijven leven. Bij deze zeggen we dank aan alle mensen die inmiddels gedoneerd hebben. Maar we zijn er nog niet! Samen staan we sterk.

[quads id=1]

Help mee

Help Taric bij de behandeling van zeldzame nierziekte. 29-jarige Taric Sanichar werd geboren op 15 augustus 1991 in Paramaribo, Suriname met ernstige gezondheidscomplicaties. Nadat de medische diagnostiek in Suriname was uitgeput, werden er afspraken gemaakt om naar het buitenland te gaan voor medisch onderzoek.

Ziekenhuis in Nederland

Op 4-jarige leeftijd is hij in Nederland (VU Academisch Ziekenhuis) gediagnosticeerd met een zeldzame ziekte genaamd: Diabetes Insipidus, gecombineerd met extreme polydipsie en polyurie.

[quads id=1]

Naarmate het leven vorderde, verslechterden zijn gezondheidstoestand:
– Sinds geboorte is het een leven geweest van constant ziek zijn, en in en uit ziekenhuizen.
– Op 20-jarige leeftijd ernstige complicaties van en door nierstenen.
– Op de leeftijd van 24 jaar werden de complicaties van de nierstenen zo erg dat de arts uiteindelijk besloot verder onderzoek te doen. Na meervoudige diagnostiek door meerdere specialisten werd de diagnose gesteld dat beide nieren enorm veel nierstenen bevatten en dat de stenen in het nier weefsel van beide nieren zat. Diagnoses: Nefrocalcinose.

Beide nieren

Vanwege het feit dat de stenen in grote hoeveelheden aanwezig zijn, vrij groot in omvang en aanwezig in het weefsel van beide nieren, is er geen behandeling mogelijk om deze te verwijderen zonder beide nieren volledig te beschadigen / verbrijzelen.

[quads id=1]

De 29-jarige kamt nu met vele verschillende symptomen zoals: Hypokaliëmie, bewustzijn verliezen (comatose), geheugenverlies, spraakproblemen, neusbloedingen en inwendige bloedingen, soms vallen zijn lichaamsfuncties uit en hij leeft met enorme pijnen. Zelfs met de voorgeschreven opiaten en morfine leeft Taric 24/7 in constante en ondraaglijke fysieke pijn. Hij lijdt ook vaak aan infecties en aan niersteenaanvallen.

Reizen naar Nederland voor deskundige behandeling heeft en belooft het meest positieve resultaat.
De minimaal te verwachten reis- en medische kosten om te beginnen met diagnostiek en medische zorg zijn geraamd op € 250.000. Deze kosten omvatten echter nog GEEN mogelijke niertransplantatie.

Zijn enige hoop is nu nog om zoveel mogelijk hulp van u te krijgen, in de hoop zo snel als mogelijk een minder onmenselijk (‘normaal’) leven te kunnen leiden. Het land waar hij woont, Suriname, zit in een diepe economische crisis en de vooruitzichten voor hem zijn erg laag naarmate hij langer in Suriname verblijft zonder de hoognodige medische aandacht.

[quads id=1]

Onderliggend lijden

Vooral nu, tijdens de Covid-19-pandemie, valt hij in de categorie: personen met onderliggend lijden. Hij is erg kwetsbaar voor virussen, omdat zijn immuunsysteem door zijn nieren meestal op een zeer laag pitje staat. Als hij toevallig besmet raakt met Covid-19, zal het zeker dodelijk voor hem zijn.

Niet lang meer te leven

Om het leven zo snel mogelijk weer draaglijk en menselijk te maken, vragen we u om uw vrijgevigheid en hopen we dat u een donatie kunt doen die het leven voor hem en zijn moeder zal veranderen. Hoewel hij vanwege zijn medische toestand sinds 2015 niet meer mag werken, is hij een zeer ambitieuze jongeman en wil nog veel van zijn dromen waarmaken. De situatie is zeer urgent voor Taric, aangezien zijn artsen nu schatten dat hij zonder de nodige medische hulp en mogelijke behandeling nog ongeveer 1-2 jaar te leven heeft onder de huidige situatie en omstandigheden.

Wilt u ook doneren? Ga rechtstreeks naar de GOFUNDME website om te doneren

Video en foto’s

[quads id=1]

Bekijk hier de video:

De brieven van het ziekenhuis

Lees het volledige bericht op Reena Nederland
Bekijk ook de Facebook pagina van Taric