Nog maar 29 active cases in Suriname – Video – toespraak president

Er zijn vandaag maar 39 testen gedaan en daaruit zijn 4 nieuwe besmettingen gekomen. En we hebben op dit moment 29 mensen die besmet zijn met het coronavirus in Suriname.

[quads id=1]

Video – Zojuist heeft de president een televisie toespraak gehouden voor het volk. Hij heeft de maatregelen voor de komende twee weken aangekondigd. De avondklok begint een uurtje later en als het goed is zijn de snel testen binnenkort in ons land.

[quads id=1]

De uitslag daarvan is binnen een half uurtje zichtbaar. Dat scheelt. Bekijk de video (nogmaals) en geef het door aan een ieder!

Besmettingen Suriname

Bekijk  onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

[quads id=1]

Video

Bekijk de video van ATV Suriname en geef het door aan belanghebbenden

Toespraak president

Zojuist heeft de president en toespraak gehouden. Hij heeft de maatregelen voor de komende twee weken gepresenteerd. Hij zei oa het volgende:
Ofschoon de besmettingen aan het afnemen zijn waarschuwt het staatshoofd om alert te blijven en maatregelen in acht te blijven nemen. Het staatshoofd zei onder meer het volgende:

[quads id=1]

‘’ Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe gevallen per dag. Wij hopen dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet. Wij rekenen daarvoor op uw medewerking. Maar weest u gewaarschuwd; bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen.

Volgende week arriveren de antigeen sneltesten. Mijn dank gaat uit naar de PAHO/WHO voor deze geste. Deze testen bieden binnen een half uur resultaat. De testen zullen gebruikt worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten, en op de verschillende test sites in stad, district en binnenland.

[quads id=1]

Bekijk hieronder de volledige toespraak van de president.

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland