Nederland meldt 10.211 nieuwe corona besmettingen – Video ‘patiënten sterven in hun eentje’

ziekenhuis Rotterdam Nederland

10.211 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland binnen 1 dag. Een aantal weken geleden zaten we ronde de 2500 per dag. Wauw! Wat is de oorzaak eigenlijk?

Het gaat helaas nog niet zoals we gehoopt hadden! Gisteren meldde het RIVM 8.669. Een stuk minder dan de voorgaande dagen. Iedereen hoopte dat de daling eindelijk flink had ingezet.

[quads id=1]

Helaas niet. Niet alle besmettingen van gisteren zijn namelijk gemeld. Er was een vertraging. Bekijk het bericht voor meer informatie. Premier Rutte is in overleg gegaan. Gaan ze de maatregelen nog strenger maken? Wat denken jullie dat er moet gebeuren, want tot nu toe lijken de strengere maatregelen geen invloed te hebben. Een aantal mensen in Nederland wil een echte total lockdown. Zal dat de oplossing zijn?

Video – Het werken met corona patiënten in een ziekenhuis is emotioneel en fysiek zwaar. ‘Het frustreert mij dat mensen zich niet aan de maatregelen houden’ Dat zegt verpleegkundige Daphne van het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Ze vertelt erover. Kijk naar de video en geef het door aan een ieder. Misschien beseffen sommige mensen in Nederland het nog niet.

[quads id=1]

RIVM meldt 10.211 positieve tests.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt zondag 10.211 positieve coronatests. Niet al deze coronapatiënten zijn ook het afgelopen etmaal geregistreerd. Door een storing in de computersystemen van de GGD’s waren de gerapporteerde cijfers van zaterdag incompleet. De ontbrekende data zijn verwerkt in de cijfers van zondag. Gemiddeld werden er dit weekend dus 9.440 positieve tests per dag gemeld.

Zaterdag meldde het RIVM 8.669 nieuwe besmettingen. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) meldde toen al dat dit aantal in werkelijkheid groter was.

41 sterfgevallen per dag

[quads id=1]

Er werden zaterdag 55 corona gerelateerde sterfgevallen geregistreerd, maar ook dit aantal was incompleet. Zondag meldde het RIVM nog eens 27 sterfgevallen. Gemiddeld zijn hierdoor 41 doden per dag gemeld dit weekend.

Afgelopen vrijdag werden voor het eerst meer dan tienduizend positieve tests geregistreerd. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) noemde het passeren van deze grens van tienduizend vrijdag “zorgelijk”, maar nog geen reden om met hardere maatregelen te komen. Het kabinet wil eerst de effecten van het maatregelenpakket van 13 oktober afwachten.

Overleg

Zondag en maandag komen het kabinet en deskundigen bij elkaar. Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte weer informeel met deskundigen onder wie Jaap van Dissel van het RIVM over de aanpak van de coronacrisis. Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde.

[quads id=1]

Sindsdien is het aantal besmettingen in rap tempo verder gestegen. Er worden al meer dan 10.000 positieve testen per dag gemeld. Als het besmettingscijfer niet daalt zullen aanvullende stappen nodig zijn. Daarvoor liggen alle scenario’s op tafel, aldus Rutte. AD

Het kabinet maakt maandag bekend of dinsdag een nieuwe persconferentie volgt.

De gemelde aantallen sinds vorige week
Maandag: 8.015 positieve tests (+7), 17 doden
Dinsdag: 8.182 positieve tests (+167), 46 doden
Woensdag: 8.764 positieve tests (+582), 59 doden
Donderdag: 9.283 positieve tests (+519), 46 doden
Vrijdag: 10.007 positieve tests (+724), 47 doden
Zaterdag: 8.669 positieve tests (-1.338), 55 doden (incompleet)
Zondag: 10.211 positieve tests (+1.542), 27 doden (Correctie van zaterdag)

[quads id=1]

In totaal zijn nu 2.145 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis

Video

Bekijk de video van verpleegkundige Daphne van Weezel vanuit het Erasmus ziekenhuis Rotterdam

Werken met coronapatiënten is emotioneel en fysiek zwaar. Dat ervaart verpleegkundige Daphne van Weezel van het Erasmus MC. Als je weet dat je patiënt alleen ligt te sterven, dan raakt je dat. Maar je kunt er niet naast gaan zitten om een handje vast te houden, want je hebt zeven andere patiënten waar je ook verantwoordelijk voor bent

[quads id=1]

Lees hier het volledige bericht bij NU.nl

One thought on “Nederland meldt 10.211 nieuwe corona besmettingen – Video ‘patiënten sterven in hun eentje’

  1. dan hoor je dat de president lockdown naar 00:00 -05:00 gaat instellen,liever niet hoor.21:00u is goed.mocht dat het zijn ga je weer zoveel actieve cases hebben.dus liever niet!!!als dat het werkelijk gaat zijn ,is wat je hoort.dus we wachten maar af.

Comments are closed.