5 mannen nemen recht in eigen hand na inbraak – politie Suriname – Video

mones Nickerie

Politie Suriname doet een dringend beroep op de samenleving om het recht niet in eigen handen te nemen

Meneer Mones en zijn vier arbeiders Krishna, Christo, Salarbux en Vincent waren door de politie opgesloten. Ze hebben namelijk het recht in eigen hand genomen. Ze hebben met elkaar een inbreker mishandeld.

[quads id=1]

Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie. Luister ook naar een video van meneer Mones Nazarali uit Nickerie. De beheerder van Facebookpagina Actionnieuws Suriname is inmiddels weer vrij. Hij vertelt in een video zelf zijn verhaal. U mag zelf oordelen.

Politie Suriname schreef het volgende:

[quads id=1]

Benadeelde en arbeiders aangehouden door politie Nickerie voor mishandeling dief. De 49-jarige Maikel S. is op donderdag 15 oktober ter zake gekwalificeerde diefstal aangehouden. De verdachte heeft in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober diverse goederen, waaronder twee mobiele toestellen, een ventilator en een paar gympies weggenomen uit de woning van de 51-jarige benadeelde H. K.

[quads id=1]

De benadeelde H.K. deed naar aanleiding van de camerabeelden die hij achteraf had bekeken en de verdachte Maikel S. positief herkende dezelfde dag als boven vermeld aangifte tegen Maikel S. De aangever wachtte niet op de politie om de zaak grondig te onderzoeken en nam samen met vier arbeiders het recht in eigen handen.

Toen het vijftal op donderdagmiddag 15 oktober de bedoelde verdachte over straat zagen, werd Maikel S. klem gereden en overmeesterd. De manspersonen brachten hem slagen toe op het lichaam, terwijl hij op de grond werd vastgehouden.

[quads id=1]

Onder dwang moest de verdachte de vijf mannen naar zijn woning brengen om de gestolen goederen op te halen. Eén van de mobiele telefoontoestellen is echter niet achterhaald. Van de mishandeling van Maikel S. werden er opnames gemaakt die op social media zijn gedeeld. Hierna werd Maikel aan de politie overgedragen en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

mones Nickerie

Uit het vervolg politioneel onderzoek dat wordt voortgezet door rechercheurs van Regio West is de 51-jarige benadeelde Haidaranie K. en de vier arbeiders Krishna A.(22), Christo P.(21), Salarbux S.(36) en Vincent A.(24) op dinsdag 20 oktober ter zake openlijke geweldpleging, bedreiging en opzettelijke vrijheidsberoving aangehouden en voorgeleid. Het vijftal is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie eveneens in verzekering gesteld.

[quads id=1]

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om het recht niet in eigen handen te nemen, maar de bevoegde instanties in te schakelen en het onderzoek af te wachten.

Het betreft de aanhouding van meneer Mones uit Nickerie. Hij gaat zelf in op hetverhaal: