Ik moet meer dan SRD 6000 EXTRA betalen om naar huis te vliegen – Amsterdam naar Paramaribo

vliegen Paramaribo Amsterdam

Hallo FamilieNieuws, ik wil mensen graag vertellen over mijn nood. Ik voel me zeer benadeeld en dit terwijl ik zoveel verdriet heb. Met pijn en moeite ben ik naar Nederland gevlogen ivm de dood van mijn oudste broer

Nu ik terug naar huis wil zijn er zoveel problemen ontstaan. Ik moest honderden euro’s betalen om weer naar mijn huis te gaan. Ik wil jullie hierover vertellen. En ik wil anderen op de hoogte brengen van alle kosten. En tevens wil ik de regering van Suriname vragen waar ze eigenlijk mee bezig zijn. En waarom gelden de regels niet voor een ieder?

Lezen jullie het verhaal van Mala Aroen, ivm de dood van haar broer moest ze met spoed vliegen van Paramaribo naar Amsterdam. Haar terugkeer naar Suriname kostte haar honderden euro’s extra. Ze is er niet over te spreken. Lees haar verhaal en geef het door aan geïnteresseerden zodat ze op de hoogte zijn

Mala uit Suriname

Dag FamilieNieuws, ik wil graag mijn verhaal delen. Ik ben namelijk boos en teleurgesteld. Ik zit in nood en mijn eigen land maakt het mij nog moeilijker.

Ik ben Mala Aroen uit Suriname. Ik heb geen ouders meer. 2 broers van mij zijn reeds overleden. Ik ben het jongste kind van mijn ouders. Mijn oudste broer is helaas komen te overlijden in Nederland. Wij broers en zussen hebben een heel hechte band met elkaar. Ik mocht met een overlijdensakte en toestemming van IND afreizen naar Nederland voor de crematie.

Ik ben gekomen. Ik heb van het werk onbetaald verlof moeten nemen. Gezien de huidige koers was ik niet in staat om de kosten voor mijn ticket zelf te betalen. Dat geld is voorgeschoten door mijn broers en zussen. Dat moet ik nog terugbetalen. Dat is voor mij geen probleem, omdat ik dat voor mijn broer heb gedaan. Hij betekende heel veel voor mij.

Covid test in Nederland

En dan moet ik terug naar huis. Ik hoor nu dat ik bij terugkomst een negatieve covid test moet overleggen. Dat kost me tussen de 150 en 200 euro (125 euro). Ik ben een buitenlander, dus ik moet daarvoor betalen. Verder moest ik naar een hotel voor quarantaine terwijl ik mijn eigen huis heb. Ik moest daarvoor minimaal 40 euro per avond betalen. Voor 10 dagen wordt dat dus 400 euro.  (thuisquarantaine 200 euro)

Daarnaast moet ik nog 20 USD betalen voor transportkosten. Ik vind het allemaal veel te veel.

Huis of hotel

Bij mij gaat het om de kosten voor quarantaine. Die moet ik in Valuta betalen. Ik verdien geen valuta, hoe moet ik dan valuta betalen? Als anderen de covid regels vertrapt hebben, waarom moet ik daar de dupe worden? Er worden ineens andere maatregelen getroffen zonder na te denken welke schade de betreffende personen ondervinden. Ze konden mij toch gewoon naar huis sturen met een verklaring. Een verklaring waarin ik beloof een flinke boete te betalen op het moment ze mij niet thuis aantreffen. Waarom moet ik zo duur betalen voor een hotel? Ik heb mijn eigen huis!

En ik weet dat mensen keihard gaan reageren en gaan zeggen dat ik dan niet moest gaan. Wel, toen ik vertrok uit Suriname had niemand mij gezegd dat ik bij terugkomst in een hotel moest gaan verblijven. Alles is al zo duur in Suriname. Valuta is zo duur.

First lady

Ik heb zoveel dierbaren verloren. Ik was niet voor mijn plezier naar Nederland. Waarom moet ik dan toch zo gestraft worden???? Het is heel zwaar voor mij.  Toen de first lady naar Nederland was gekomen, moest zij ook 10 dagen in quarantaine. Dat heeft zij niet gedaan. Zij is tijdens corona voor privébezoek naar Nederland gegaan. Geen probleem, geen maatregelen.

Spoedgeval

Ik ben voor een spoedgeval naar Nederland gegaan. Gelden er voor mij andere maatregelen omdat ik een gewone burger ben??? Ik ben diep teleurgesteld in deze regering. Ze willen indammen dat snap ik want de situatie in Nederland gaat achteruit, maar toch niet zo?

vliegen Paramaribo Amsterdam
Voorbeeldfoto van Shutterstock.com

Ik ken mijn verantwoordelijkheid. Ik wil toch ook niet ziek worden? Zal ik anderen bewust besmetten? Neen toch.. Maar goed, ik zal toch een negatieve covid test moeten overleggen. Ik heb gewoon geen keus. Ik ben ten einde raad. Waarmee is deze regering bezig??? Ik ben hier echt boos om.

Mijn reis van Amsterdam naar Paramaribo

Update: FamilieNieuws. Hier een update mij, van Mala Aroen. Ik heb uiteindelijk toch thuis quarantaine gekregen. Ik moet daarvoor Euro 200 betalen. Ik moet Euro 125 betalen voor de Covidtest. Daarnaast moet ik vervoer betalen vanaf Zanderij naar huis. Ook in valuta. Alles in Valuta. Ik snap dat niet. Uiteindelijk kost mijn terugkeer naar Suriname mij ongeveer Euro 350 extra. Dat is meer dan SRD 6000!! (straatkoers)

Ik vind het heel erg! Het is gelukkig minder omdat ik in thuis quarantaine mag gaan. Maar hoe doen die mensen het die geen eigen huis hebben? FamilieNieuws, mijn verhaal is een beetje anders geworden omdat ik nu niet in een hotel hoef te gaan maar publiceert u het toch maar zodat mensen weten waar ze aan toe zijn als ze gaan reizen van Nederland naar Suriname. Dank u wel voor uw medewerking

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van mevrouw Mala Aroen. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

7 thoughts on “Ik moet meer dan SRD 6000 EXTRA betalen om naar huis te vliegen – Amsterdam naar Paramaribo

 1. Ik vind het erg dat je familie uit Nederland jou alles last betalen .In zo een geval zouden ik en mijn andere familieleden woonachtig in Nederland tot de laatste cent voor je betalen.Niet voor niks steun ik mijn familie in Suriname met geld en dozen.Zo hecht is je familie dus niet wat je hebt uitgelegd.Dat is mijn manier Goeij het bekijk.

 2. Ik ben in het bezit van en PSA Kaartik heb reeds 3 email gestuurd naar BUZA. tot heden nog geen Bericht dat ik mag reizen naar Suriname. Is dit het manier om met mensen om te gaan. Geen fatsoen. En dan nog betalen voor een security in je eigen woning. Zet soldaten in voor dit probleem. Ze doen toch.niets de hele dag op de kazerne. Ik heb mijn Vertrouwen kwijt in deze regering.

 3. Wat een verhaal. Dat men bij zo een gebeurtenis naast het verdriet zich ook nog zorgen moet maken om € of$ om terug te kunnen keren naar eigen land.
  Om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn er maatregelen en we dienen ons daaraan te houden, maar deze regering slaat helemaal op tilt met hun hotel quarantaine en betaling in valuta. De munteenheid is nog steeds SRD en geen € of $.
  En ja, Voor de regering en de firstlady gelden andere regels. Ze hebben een voorbeeldfunctie, maar daar is niks van te merken. Zij mogen alles, ze voelen zich goden. Laten ze dan maar eerst beginnen om een voorbeeld te zijn voor het volk. Iedereen is gelijk en verdient een gelijke behandeling. Om allerlei manieren geld af te troggelen van de burgers die amper rond komen met hun salaris. Dit is gewoonweg belachelijk. De gewone burgers zijn de dupe en niet de regering.
  Fijn dat u nu in thuis quarantaine bent en dat u uw ervaring hier deelt, wellicht kan de regering voor dit soort reizen andere regels gaan hanteren. Sterkte met alles!

 4. Vn iemand heb ik vernomen dat jij 250€ moet betalen aan security bedrijf Blitz. Maar heeft nooit iemand vn dat bedrijf gezien vr controle.

  1. Het kan ook op een heel makkelijk manier opgelost worden gewoon huis quarantaine als bij controle blijk dat je niet thuis ben moet je een boete betalen van 10000srd.en een inreisverbod van 5jr.

 5. Ik snap het hoe zwaar het is voor U mevr , maar ik vraag me af waarom zoveel euro j mut betaln voor die shit . Sorry als ik zo mut zeggn . Regering hou rekening zet ze thuis met bewaking van onze militairen daar hoeft men geen betaling plegen . Wat doen zw allemaal daar op posten zet ze in . Ze is een surinamer . Hoeveel geld wil j hiervoor verdienen , alles is nu al zo duur en een ambtenaar verdient maar cowboi money en jullie regering duizenden srd en nog belasting vry !!!! Jepi no de no ….

 6. Ik heb een eigenhuis en ik woon alleen schijnbaar is dat ook een probleem .Ik begrijp jou ik zoveel dierbaren verloren in Su maar kan niet afreizen.. Dit is wat ze zeggen Surinaamse regering gaat over lijken. Het zijn bloedzuigers. zo zijn de reisbureaus ook als je op vakantie gaat is de ticket normaal, maar zodra je zegt ik heb een overlijdens geval gaat de prijzen met de helft omhoog. Ze weten precies je kan niet met de auto of de boot naartoe. Er is nu een lijk in het mortuarium die als 7 dagen ligt omdat familie in SU nog in quarantaine zitten. Maar in elk geval gecondoleerd.

Comments are closed.