Kritiek op familie Santokhi gesprek van de dag in Suriname

zoon familie Suriname

Bijna iedereen in Suriname heeft de voice note van Richano gehoord. De zoon van onze president, Chandrikapersad Santokhi, heeft in spraakberichten forse kritiek geuit over zijn stiefmoeder, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Wat vinden jullie hier van? Moet hij gestraft of geprezen worden?

[quads id=1]

De 1 vond het goed, maar er zijn ook veel mensen in de samenleving die zijn actie totaal afkeuren. Is het wel verantwoord om zoiets te doen als zoon van de president? Is het niet beter om familiekwesties achter gesloten deuren op te lossen? Het is namelijk niet de eerste keer dat een ‘nieuwe’ stiefmoeder niet geaccepteerd wordt door de voorkinderen.

Is dat misschien het probleem? Is er jaloezie in het spel? We krijgen verschillende reacties vanuit de samenleving binnen. Of heeft het volk recht om te weten hoe de familie erover denkt? Wat moet de president hier nu mee? We kijken uit naar zijn reactie.

[quads id=1]

Forse kritiek

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Richano, de zoon van president Chandrikapersad Santokhi, heeft in spraakberichten die sinds gisteren viraal gaan forse kritiek geleverd op de controversiële benoemingen van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry door het staatshoofd. Als VHP-lid en als zoon is hij tegen de benoemingen. “Als man kan je toch niet toelaten dat die vrouw je chanteert?” werpt hij op.

Man moet zijn vrouw remmen

[quads id=1]

Volgens hem zou de president de geldingsdrang van zijn vrouw moeten remmen. Richano zegt er geen verklaring voor te hebben dat Santokhi zijn wederhelft zo royaal heeft geaccommodeerd. Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry de enige persoon in het land is die “super hoog opgeleid” en competent is.

De man lanceert ook een frontale aanval op het karakter van de first lady. Ze zou “arrogant en bekakt” zijn. In haar ambities zou ze volgens Richano tegen de schenen hebben geschopt van ministers en coalitietoppers. Volgens hem beseft de vrouw niet dat ze door coalitiepartners te schofferen zelfs een breuk in de coalitie zou kunnen veroorzaken.

[quads id=1]

Niet begaan met Suriname

Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry zich speciaal via posities op het kabinet van de president nuttig kan maken voor de regering en het land. Richano gelooft niet dat de presidentsvrouw zo begaan is met Suriname. “Geloof niet erin. Ze doet het niet voor het land. Het is privébelang, puur privébelang van Mell S.”

De man vreest dat de benoemingsperikelen de president politieke schade zullen berokkenen. In de VHP zou er al onvrede zijn over de gang van zaken en hebben verschillende assembleeleden van de partij hierover hun misnoegen al laten blijken.

Kritiek op de zoon

[quads id=1]

Uit andere spraakberichten blijkt dat meerdere personen geprobeerd hebben hem ervan te weerhouden zijn misnoegen over de gang van zaken via sociale media te lanceren. “Ik ben echt teleurgesteld in jou. Ik had een deal met je om dat ding niet te verspreiden. Ik vraag me af wat er met je aan de hand is. Je had naar ons moeten luisteren. Nu is er geen ruimte meer om te onderhandelen. Yu lasi en yere, Richano”, zegt VHP’er Gadjradj ‘Pet’ Gajadien in een WhatsApp-spraakbericht. “Y’e fuck a kel op, yongu Richano. Y’e fuck a man op. Y’e fuck a man op, brada”, gispt Gajadien.

Teleurgesteld

Ook VHP-sympathisant tevens ondernemer Henk ‘Bhoeppa’ Panday is diep teleurgesteld. Ook hij zou Santokhi’s zoon hebben gewaarschuwd. “Toch heb je die valse clip gemaakt en gelanceerd. Je moet me vanaf vandaag nooit meer bellen en appen, want je bent een zoon niet waard, jongen.” Panday vraagt zich af of Richano zich op deze manier heeft geuit, omdat hij geen hoge post van zijn vader heeft gekregen.

Lees het volledige bericht op De Ware Tijd online.

Disclaimer. Er wordt gezegd dat het inderdaad de zoon van de president is op de binnen gekomen voice notes, maar alle betrokkenen zijn vrij om hierop te reageren. Mocht er een rectificatie geëist worden dan hebben wij daar geen problemen mee. De FamilieNieuws crew

18 thoughts on “Kritiek op familie Santokhi gesprek van de dag in Suriname

 1. Familiezaken binnenshuis houden? Hoe kan dat wanneer de gehele familie in diezelfde overheidsafdeling o i d bij elkaar werkt, is geen familiebedrijf!? Overheid wordt altijd besproke. De hele familie bij dezelfde overheid? Dezelfde familie besproken.

  1. Dit lijkt me geen familie zaak. Zoals de President is, zal hij het land leiden. Hij is nu een publieke figuur. Men zegt wel : hoge bomen vangen veel wind.

 2. Eed afgelegd en met Vedische Mantra bekrachtigd.
  Wat een huichelaar ban je dan?

  Arjuna moest zijn loyaliteiten opzij zetten en tegen zijn bloedverwanten en meesters vechten om (zijn plicht als bestuurder) de belangen van het volk te verdedigen.

 3. De problemen tussen vader en zoon liggen veel dieper . Maar kwestie Mel daarin heeft hij gelijk nepotisme van de bovenste plank. Ook al us hij de zoon van een pers hij is ook een bezorgde burger die zn mening mag ventileren. Bedankt zoon van een pres.👏👏 eerlijk en rechtvaardig

 4. De waarheid moet eens aan t licht komen.
  Pres had beter moeten weten. Big up zoon!!

 5. Is hun verdiende loon, die VHPers zijn aboma’s na alle fake nieuws dat ze over NDP en ABOP naar de perst gelekt hebben.
  Ze hadden gedacht dat hun vuile was niet naar buiten zouden komen.
  Ze hadden geen moeite om leugens en interne zaken over ABOP door te lekken en Brunswijk als aap met staart in de krant te zetten.
  Die jonge heeft gelijk Melissa is een golddigger hoerrrrr.

 6. Advies voor de president:
  een verkeerd besluit op een verkeerd moment is een ramp

  1. Hij hft groot gelijk..hij zegt ht zelf hij is rechtvaardig…want wat de president doet is onrechtvaardig…alleen omdat hij de zoon is.ik bn blij dat tenminste iemnd ht left hft gehad om ht gevaar wat allemaal nog gt gebeuren en is gebeurd hft geuit..toppie vn jou Richano

 7. De waarheid. Nepotisme! Er zijn voldoende capabele mensen. Of is zij de enige. Misschien houdt het benoemen van familieleden en vrienden voor hoge functies een keer op.

 8. Hij heeft wel gelijk in deze maar dat moest eerst tussen 4 muren gebeuren en als er geen oplossing zou komen dn pas zo een stap nemen. Maar zo breek j jouw eigen vader dat is wel afgekeurd.

 9. This man is telling the truth.In Su mag men niet praten noh.Soortoe law na datie.Na wan a sie sa no boeng..
  Melissa ziet er gevaarlyk uit

  1. Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht!

   Deze jongen zet niet alleen zijn vader voor schut maar ook zijn moeder en vooral zichzelf!

   1. Als Surinamer heeft hij geuit wat heel wat surinamers reeds hebben geuit. En we gaan de zaken niet met ee mantel der liefde bedekken. De waarheid punt uit.De fam.zaken dat na punt 2. Zij die ook tegen zijn maar stil blijven zijn bang om iets kwijt te raken.. Hoge bomen vangen niet nu veel wind.De vorige bomen hebben ook heel veel wind moeten vangen van deze nw hoge bomen .Dus who,s next..A tafra draai en sa tang draai

Comments are closed.