6 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – De school schoonmaken

We hebben nog ‘maar’ 50 active cases in Suriname. Dat is goed nieuws Suriname!! Er zijn 6 nieuwe besmettingen bijgekomen vandaag.
Video – De leerkrachten en leerlingen weten wat ze moeten doen om een besmetting te voorkomen. Maar zij kunnen niet alles.  Het schoonmaak personeel heeft een zware en zeer verantwoordelijke taak op school.

[quads id=1]

Video –  Om verspreiding van het virus op school te voorkomen is het ook belangrijk om tafels en andere oppervlakten regelmatig te reinigen en te desinfecteren. Maar hoe?  Er is nu een special COVID-trainingsprogramma voor interieurverzorgers van scholen ontwikkeld. Hoe hou je de school schoon voor onze kindertjes en welke producten kun je het beste gebruiken? Bekijk de video daarover. Geef het door aan belanghebbenden

Hierbij bedanken we alle interieurverzorgers want ook voor hen is geen makkelijke taak.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

Bekijk  onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

PAHO

COVID-trainingsprogramma voor schoonmaaksters MINOWC. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheid Organisatie (PAHO) een trainingsprogramma gestart voor schoonmaaksters.
[quads id=1]

Dit in verband met de huidige COVID-19 pandemie. De PAHO vindt het belangrijk dat informatie gebracht wordt naar het volk om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het verzorgingspersoneel, vooral degenen die op scholen ingedeeld zijn, werden bijgeschoold hoe de extra reiniging te doen.

Reinigen en desinfecteren

De cursisten kregen eerst de algemene informatie over COVID-19. Er werd extra aandacht besteed aan de besmetting vooral via oppervlakten. Het verschil tussen reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen is breedvoerig uitgelegd. De technieken voor effectief handenwassen moest door de cursisten worden voorgedaan.

[quads id=1]

Juiste handelingen

De juiste handelingen voor de schoonmaak van eventuele COVID-19 besmette ruimten werden ook behandeld. Alsook het aan- en uitdoen van Personal Protective Equipment (PPE). Vooralsnog zijn alleen de interieurverzorgsters van het district Paramaribo aan de beurt. Het ligt in de bedoeling dat in de nabije toekomst de interieurverzorgsters uit de andere districten aan de beurt zullen komen.

Video

Bekijk een nieuwe aflevering van het covid-19 journaal met meer informatie hierover. Kijk vanaf minuut 6.43

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname officiële website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland