Video – Zieke leerkracht vertelt zijn verhaal – 1 voor 12 Suriname

leerkracht Suriname

Velen kennen hem als de tekenaar van Bernharddorp. Van buiten ziet hij er uit als een stevige gezonde man, maar van binnen is hij ziek. Hij vertelt zijn trieste verhaal.

Raoel Arupa is een 45-jarige dialyse patiënt uit Suriname. Hij was leerkracht op Apoera maar werd ineens doodziek. Hij moest vanwege zijn ziekte verhuizen. Hij moet 3 keer per week dialyseren. Financieel heeft zijn gezin het heel zwaar. Daarbovenop raakte hij besmet met het coronavirus. Maar gelukkig is hij daarvan genezen.

Video – 1 voor 12 is bij hem langs geweest. Raoel vertelt zijn levensverhaal aan de stichting. Hij vertelt over zijn ziekte en zijn nood. Hij is nu 5 maanden ziek en moet zichzelf helemaal opnieuw opbouwen. Bekijk de video en luister naar zijn verhaal. Geef het door aan een ieder, wellicht kan het de juiste mensen bereiken die hem wat steun en/of advies kunnen geven. 1 voor 12 doet veel voor de gemeenschap, maar ze kunnen het niet alleen.

1 voor 12 Suriname ging in op de uitnodiging van Raoel Arupa. Hij wilde de stichting zijn situatie kon laten zien. Hij werkte als leerkracht te Apura en was daar permanent gevestigd. Hij werd op een gegeven moment doodziek. Van de internist en de chirurg kreeg hij te horen dat hij niet meer mocht werken.

leerkracht Suriname

Er is geen specialistische hulp op Apura voor hem dus hij was genoodzaakt om te verhuizen. Hij woont nu noodgedwongen bij zijn ouders te Bernharddorp. Zijn vrouw en 3 kinderen gingen mee. Met de verkoop van vruchten en vis probeert het gezin uit te komen. Hij dialyseert nu al 5 maanden.

Corona

Op de koop toe is Raoel ook nog besmet geraakt met het coronavirus. Hij is gelukkig genezen. Bekijk zijn de video met zijn verhaal en geef het door aan een ieder. Wellicht kan hij wat advies en/of hulp krijgen vanuit de gemeenschap.

Deel dit aangrijpende verhaal met een ieder! Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk.

Wilt u ook bijdragen? Maak contact en steun het werk van 1 voor 12:

Maak contact

Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie

SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: SRD 315.214.0101

U kunt ook vanuit Nederland geld overmaken: IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06