Koning van Nederland breekt vakantie af – Rutte wist ervan – video’s

koning Griekenland

P.s. De koning is weer thuis. Dat was een hele korte vakantie

Hij heeft zijn vakantie onmiddellijk afgebroken na de vele boze en verontwaardigde reacties. Veel mensen waren het NIET eens met zijn besluit om lekker vakantie te gaan vieren in Griekenland.

Vicepremier De Jonge zei na de ministerraad ’niet bekend te zijn’ met de vakantieplannen van de vorst. premier Rutte was dat wel. Zal hij de koning wel geadviseerd hebben om zijn vakantie plannen uit te stellen? Of mag de koning doen wat hij wil. Hij is tenslotte niet zomaar koning. Bekijk de interessante video’s erover.

Vakantie in Griekenland

Griekse vakantietragedie voor koninklijke familie. Dat schrijft de telegraaf. Koning breekt vakantie af na heftige reacties: ’Die raken ons’. Terwijl het kabinet oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven, vertrok de koning vrijdagmiddag met het regeringsvliegtuig naar het zonnige Griekenland. De storm aan reacties die dat oplevert, maakt dat de vorst vrijdagavond besluit de vakantie weer af te breken.

Veel kritiek

De vakantieplannen van de koning veroorzaken ophef, omdat kabinetsleden deze week mensen juist oproepen geen onnodige reizen te maken. Het besluit van de koning om toch op vakantie te gaan, zorgt dan ook voor een storm van kritiek.

Daarom besluit het koninklijk paar de reis vrijdagavond alsnog af te breken. Reactie van de koning: „We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij”, laat de koning weten.

Rutte wist ervan

Vicepremier De Jonge zei na de ministerraad ’niet bekend te zijn’ met de vakantieplannen van de vorst. Een woordvoerder van de RVD laat vrijdagavond weten dat premier Rutte wel van de reis af wist.

In de Tweede Kamer zorgde het uitstapje daarom ook voor onbegrip. „Onverstandig en onbegrijpelijk”, vindt D66-Kamerlid Joost Sneller. „Geen goed voorbeeld voor andere Nederlanders”, zegt PvdA’er Attje Kuiken. SP-Kamerlid Ronald van Raak noemt het ’buitengewoon ongelukkig’: „De koning heeft een voorbeeldfunctie en zou de geest van deze tijd beter moeten aanvoelen.”

Lees hier meer in de Telegraaf en bekijk de video’s erover: