Je vrucht/kind verliezen tijdens de zwangerschap -Video’s ervaringsverhalen

zwangerschap verlies

Suriname het hoogste cijfer doodgeboren baby’s in de regio. Dat is niet goed.

Je wordt snel moe. je borsten doen pijn, ze zijn gevoelig. Je hebt honger, trek in vreemde dingen. De zenuwen gieren door je lijf. Het zal toch niet?. En dan: Twee streepjes op de zwangerschapstest. Je bent zwanger. Dolblij. Je gaat samen met je partner voor de eerste echo: Er is geen hartslag. Het is stil, en in 1 klap moet je je toekomst weer bijstellen. Wat een teleursteling. Waarschijnlijk herken je dit wel. Een miskraam. Sommige vrouwen hebben het nooit mee gemaakt, anderen een paar keer en weer anderen, zelfs meer dan 10 keer. En elke keer is het verdriet groot.

Er zijn ook vrouwen die 9 maanden lang uitkijken naar de geboorte van hun baby en dan komt de bevalling…het is stil…je baby leeft niet meer. Een nachtmerrie. Ook dit komt vaker voor dan je denkt. Vandaag (15 oktober) staan we stil bij deze vrouwen. Maar niet allen bij de vrouwen ook voor de papa’s is het zwaar. Zij worden soms vergeten.

Video’s – Sommige vrouwen vertellen erover. Bekijk de video’s. Wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur ons een privé bericht. You are not alone. Ook Suriname staat stil bij de dag van zwangerschap- en babyverlies. Helaas heeft Suriname het hoogste cijfer doodgeboren baby’s in de regio. Dat is zorgelijk. Bekijk de video daarover.

Miskraam

Als je tijdens de eerste zestien weken van je zwangerschap je baby verliest, heet dat een miskraam. 1 op de 10 er ooit mee te maken. In week 4, 5 en 6 is de kans op een miskraam het hoogst. Daarna zwakt het af. Maar let op: Hoe ouder je bent hoe groter de kans op een miskraam. Na je 39ste jaar wordt de kans steeds groter. Slik foliumzuur, eet gezond, let op je gewicht, niet roken en niet drinken. Dit zal een miskraam niet voorkomen, maar het draagt wel bij aan een gezonde zwangerschap.

Doodgeboren kindje

Doodgeboren: Een kind dat tijdens de zwangerschap of rond de bevalling overlijdt. We noemen het doodgeboorte als het kindje na de 16e week van je zwangerschap komt te overlijden. Voor die periode, wordt er gesproken van een miskraam.

Lees ook: Foto’s en video – Moeder deelt doodgeboren baby met de wereld (buitenland)

Geen roze wolk van geluk…

Een moeilijke periode voor veel vrouwen en mannen. Je kijkt 9 maanden uit aar het ultieme geluk. De inspanning en pijn tijdens de bevalling zullen niet worden beloond met de geboorte van “een roze wolk van geluk”. De verwerking is zwaar. Bekijk onderstaande video’s en kijk mee met mama’s die hun verhaal hebben gedeeld.

Video’s

Ook Suriname staat stil bij de dag van zwangerschap en baby verlies. Bekijk de video daarover.

Video – Het ene moment was ik in de wolken en kon niets en niemand mij wat maken, want zo gelukkig was ik. Dit gevoel ruilde ik na enkele weken in voor een groot verlies. Christel Janet vertelt over haar miskraam

Shannens vertelt over de doodgeboorte van haar baby Faith

Ook Merrylou Damian vertelt over een donkere periode in haar leven

Een interview met sterrenmama Sarissa, die niet alleen een stilgeboorte heeft gehad maar ook een miskraam.

Wil je meer informatie over miskramen en doodgeboorte. Bekijk onderstaande links

Op de echo is te zien dat ik een miskraam krijg

Info van het UMC ziekenhuis

Een doodgeboren kindje vergeet je nooit meer

Moeder deelt foto’s van doodgeboren baby als waarschuwing

P.s. Stuur ons jouw miskraam/doodgeboorte verhaal. We delen het dan anoniem met onze volgers. Soms is het goed om te weten dat je niet de enige bent.  App jouw verhaal naar +31685421200 Of stuur ons een privé bericht via Facebook