2 scholen in Suriname gesloten – Ook besmettingen op de universiteit – Video’s

scholen Suriname

Soms voel je je als leerkracht even niet zo lekker. Je denkt: “Ach ik ga toch naar school”.

De scholen zijn net begonnen en een ieder is enthousiast. Maar… doe het liever niet. Volg de protocollen: Als je je niet goed voelt blijf thuis

[quads id=1]

Er zijn 2 scholen gesloten in verband met besmettingen bij leerkrachten. Ook op de universiteit zijn er mensen die besmet zijn. Een aantal delen van de universiteit zijn daarom gesloten. Luister naar de minister van onderwijs. Ze gaat hier verder op in. Bekijk ook een video waarin medewerkers op de universiteit hun zorgen uiten via de media. Be safe Suriname.

[quads id=1]

Minister Levens van Onderwijs

Nog nooit eerder is een schooljaar van start gegaan in zo een crisis zoals wij die vandaag meemaken. Met deze woorden startte de minister haar betoog tijdens de laatste DNA vergadering.

Scholen gesloten

[quads id=1]

De moeilijkste crisis op dit moment is toch de covid crisis. Die wordt nog niet echt goed begrepen. Bijna iedereen is weer blij om naar school te gaan. Ook leerkrachten die zich ‘even niet goed’ voelen, gaan toch naar school. Zonder echt ziek te zijn, bleken die leerkrachten helaas toch besmet te zijn met het coronavirus. Uit veiligheidshalve zijn twee scholen in Suriname gesloten.

Delen van de universiteit gesloten

Helaas zijn ook delen van de universiteit gesloten. Met name de administratieve diensten en bestuursruimte omdat ook daar besmettingen zijn voorgekomen. Met de professionele hulp van BOG worden de overige leerkrachten, leerlingen en medewerkers heel goed begeleid. De minister wil benadrukken dat alleen de instructies van BOG en uw arts gevolgd dienen te worden. Probeert u niet uw eigen ding te doen maar houdt u aan de protocollen en de instructies van de medische autoriteiten.

Protocollen van Volksgezondheid Suriname

[quads id=1]

De minister praat tot 17.000 mensen, die allemaal onder het ministerie van onderwijs vallen. Ze hebben allemaal zo hun eigen opvatting over corona. Maar we zijn verplicht om ons te houden aan de instructies van volksgezondheid. Let op: De protocollen zullen opnieuw gewijzigd worden en de leerkrachten zullen zich opnieuw moeten aanpassen aan de nieuwe protocollen van volksgezondheid. Volgende week meer daarover.

Video’s

Bekijk de video vanaf minuut 1.21.17 en luister naar de minister.

[quads id=1]

Hugo blanker van COL is op de universiteit en uit zijn zorgen. Bekijk de video en geef het door aan belanghebbenden:

Lees ook:

Reactie schoolhoofd OS. Mattonshoop Suriname -‘Ik was het weekend NIET ziek’

Middelbare school in Rotterdam gesloten ivm besmetting medewerker – Cijfers RIVM Nederland

Schoolhoofd in Suriname besmet – School direct gesloten – video

Weer leerkracht van (andere) basisschool Nederland besmet – school blijft wel open – video

Meer dan 5000 positieve testen in Suriname – Video jouw kind veilig naar school

2 thoughts on “2 scholen in Suriname gesloten – Ook besmettingen op de universiteit – Video’s

  1. Goedemiddag
    Mijn naam is Chermaine
    En mijn mening luit als gevolgd: Ik vindt dat de scholen gewoon online kunnen blijven ,vooral de middel bare scholen.

Comments are closed.