Sommige kinderen in district Nickerie gaan helemaal niet naar school. Dat kan niet!

0

Goede avond FamilieNieuws. Kunt u mijn brief en vraag delen met jullie volgers. Want dit kan echt niet langer zo. Sommige kinderen hier in district Nickerie gaan helemaal niet naar school.

Ze zijn sinds het begin van het school jaar thuisgebleven. Er is helemaal geen vervoer voor hen. Ja, ze kunnen een taxi pakken van SRD 70 per dag. Wie heeft dat geld? Dit kan toch niet? Waarom denken we niet iets meer aan deze kinderen?  Mevrouw Nina wil graag weten hoe het zit met de bussen in het district Nickerie.  Lees haar brief en geef het door aan anderen. Wellicht kan het de juiste mensen bereiken. Hoe doen de andere districten het? Rijdt de bus nog steeds niet overal?

Bussen in district Nickerie

Dag Familienieuws. Ik wilde u vragen als u dit op uw page voor me kunt plaatsen. Ik ben Nina. Ik ben een leerkracht in het district Nickerie. Ik wil graag vertellen wat er hier bij ons gebeurt.

De school is op 1 oktober 2020 begonnen en de leerkrachten en leerlingen die in Wageningen wonen en in Nieuw Nickerie op school zitten kunnen nog steeds niet naar school. Deze leerlingen en leerkrachten zijn namelijk  geheel afhankelijk van de schoolbus en die rijdt nog steeds niet. Hoe kan dit?

Ik maak me heel erg veel zorgen om de leerlingen, omdat zij hierdoor een grote achterstand  krijgen. Dat is niet goed voor het leerproces.  Sommige mensen gaan zeggen: ‘Laat ze een taxi pakken’. Maar een taxi van Wageningen naar Nickerie kost srd 70 per dag en dat kunnen de ouders zich niet permitteren.

De toekomst

We kunnen niet zeggen dat de scholen succesvol gestart zijn terwijl er nog veel kinderen niet naar school gaan. Ik praat over het district Nickerie. Zijn wij de enige of is het elders ook zo? Er moet echt snel een oplossing komen hiervoor. Onze kinderen zijn onze toekomst. Laten we in ze investeren, minister. Ik vraag u om ons serieus te nemen.

Bedankt FamilieNieuws. Ik vraag uw volgers bij deze om dit bericht voor mij door te sturen zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen lezen en het  de minister bereikt. Hopelijk komt de regering spoedig met een oplossing voor ons. Ik dank jullie allen vriendelijk.  Nina

Lees ook:

Hoe zit het met het vervoer in Commewijne? (school)bussen en boten

Volle bussen in Suriname voor SRD 5? – Ik voel me niet veilig

Maatregelen tegen niet handhaven nieuwe valuta wet Suriname

Ik ga langzaam dood van binnen – brief van Marianne uit Paramaribo

Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

Brief van een bezorgde moeder omtrent het onderwijs

Binnengekomen vraag: Ik zoek een goede tandarts in Paramaribo – Suriname

Disclaimer

Disclaimer: Let op: Dit is een binnengekomen verhaal van mevrouw Nina. Dit is haar persoonlijke ervaring en niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is de wederpartij vrij om hierop te reageren.

Voorbeeldfoto is een archieffoto van St Clara Nickerie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.