Is de koning van Nederland op vakantie naar Griekenland?” – Video

koning Griekenland

‘Als de koning op vakantie gaat, waarom mogen wij dan niet?’

Het Nederlands Kabinet adviseert Nederlanders om liever niet op vakantie te gaan. Maar….waar is de koning van Nederland nu? Hij zit in Griekenland. Dat zeggen de ingewijden.

Hij zou daar op vakantie zijn. Dit is veel mensen in Nederland in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Waarom negeert de koning het advies van het kabinet? Dit slaat toch nergens op?’ Aldus een aantal boze reacties op social media. Hoe kun je van je bevolking verwachten dat ze zich aan het advies houden, als je je zelf niet eraan houdt? Of heeft hij een geldige reden? Hij heeft vaker kritiek gehad. Bekijk de video.

Lees ook de update: Koning van Nederland breekt vakantie af – Rutte wist ervan – video’s

Koning op vakantie?

‘Koning Willem-Alexander naar Griekenland voor vakantie’
Koning Willem-Alexander is onderweg naar Griekenland om daar vakantie te vieren. Hij vloog aan het eind van de middag met het regeringstoestel naar zijn vakantieadres. Dat melden ingewijden aan deze redactie. De koning heeft een vakantiehuis in Griekenland. Of zijn gezin mee is gereisd, is niet bekend.

Vakantie huis in Griekenland?

Het vasteland van Griekenland, waar het vakantiehuis staat, heeft weliswaar code geel. De Griekse eilanden hebben code oranje. ,,Ze houden zich aan alle coronamaatregelen en aan het reisadvies’’, aldus ingewijden. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat, maar wil er verder niks over kwijt.

Lees meer

De reis is zeer opmerkelijk, omdat het kabinetsadvies is om niet naar oranje gebieden te reizen. Deze week werd maakte het kabinet zelfs bekend extra maatregelen te nemen om mensen te ontmoedigen om te gaan. Lees hier meer.

Video

De koning heeft eerder kritiek gehad over het vakantiehuis in Griekenland. Bekijk onderstaande video: