Mensen uit Suriname hard getroffen door coronavirus in Nederland – video

Surinamers in Nederland

Er zijn vandaag 7833 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen in Nederland, binnen 24 uur. Helaas toch weer een nieuw dag record.

Het totaal aan positieve testen staat nu boven de 200.000. Gisteren zijn de nieuwe, veel strengere maatregelen ingegaan. Hopelijk zal het aantal besmettingen snel dalen.

[quads id=1]

Het lijkt erop dat de corona sterfte onder mensen met een Surinaamse achtergrond in Nederland hoger is dan bij andere migrantengroepen. Waar zal het door komen? Overgewicht? Andere medische aandoeningen zoals suikerziekte en hoge bloeddruk. Hoe raken ze besmet? Misschien komt het omdat sommige Surinamers weigeren het feesten op te geven? Want dat doen ze ook in Nederland nog steeds. Ook op het werk is het moeilijk om afstand van elkaar te houden. Er zijn namelijk veel Surinaamse verpleegkundigen, zusters en docenten die risico’s nemen en ziek worden.

[quads id=1]

Lees het artikel uit de Nederlandse media hierover en geef het door aan belanghebbenden. Geef het ook door aan de mensen in Nederland, misschien kunnen ze hier extra op letten.

Video – Wist je dat corona vaker voorkomt in armere wijken? Bekijk de video en geef het door aan belanghebbenden.

Surinamers in Nederland

‘Surinamers harder getroffen door het virus dan andere migrantengroepen’ Dat schrijft de NOS. Het lijkt erop dat Nederlanders uit Suriname, dus met een Surinaamse achtergrond, harder worden getroffen door het coronavirus. Onderzoekers zijn bezig met een analyse naar aanleiding van de sterfte cijfers gedurende de eerste besmettingsgolf

[quads id=1]

De eerste resultaten laten zien dat de sterfte onder mensen met een Surinaamse achtergrond hoger lijkt te zijn, stelt hoogleraar sociale epidemiologie Anton Kunst in een speciale corona-uitzending van NOS en EO op NPO Radio 1.

Kunst ziet ook dat mensen met een laag inkomen een hogere kans hebben om te overlijden aan covid-19. “Het gaat om een 60 procent hogere kans in vergelijking met leeftijdsgenoten.”

Kwetsbare gezondheid

[quads id=1]

Dat heeft onder meer te maken met een kwetsbare gezondheid, diabetes of een verminderd immuunsysteem. Ook speelt bijvoorbeeld mee waar mensen werken en hoe ze wonen. ” Mensen met lage inkomens werken vaker buitenshuis.” Zo zouden zij sneller in contact komen met het virus. Lees hier het volledige artikel bij de NOS

Nieuwe cijfers van het RIVM

Het RIVM meldt zojuist 7833 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland. Helaas weer een nieuw dag record. Daarmee telt Nederland nu meer dan 200.000 positieve testen. Het aantal sterfgevallen steeg met 29. Gisteren werden er 32 sterfgevallen gemeld.

Video

[quads id=1]

Waarom er meer besmettingen zijn in arme wijken? • Z zoekt uit. Het coronavirus slaat harder toe in armere wijken in Nederland. De inwoners van die wijken hebben vaak ook nog onderliggende kwalen, waardoor ze een hoger risico hebben op een ernstig verloop.