Minister Diana Pokie test positief. President van Suriname test negatief.

pokie Suriname

Minister Pokie is besmet met het coronavirus.

Zes ministers gaan in quarantaine en president Santokhi test negatief. Er wordt nu nagegaan met wie minister Diana Pokie in nauw contact is geweest. De DNA vergadering van morgen is gecanceld.

[quads id=1]

Bekijk het officiële bericht van de communicatie dienst voor meer informatie. Nogmaals het virus discrimineert niet. Iedereen kan ziek worden Dus be safe lieve mensen. Hou afstand en was regelmatig je handen. We wensen de minister heel veel beterschap toe. Helpen jullie mee met de beterschapswensen?

[quads id=1]

Zes ministers die in de directe omgeving van de bewindsvrouw zijn geweest, zitten momenteel in thuisquarantaine. President Chandrikapersad Santokhi is negatief getest op COVID-19. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook in nauw contact geweest is met minister Pokie, is niet getest maar vertoont vooralsnog geen symptomen.

Donderdag 15 oktober wordt de testprocedure van de mensen met wie minister Pokie in nauw contact geweest is, afgesloten. De vergadering van De Nationale Assemblee, die gepland stond voor morgen dinsdag 13 oktober, is verschoven naar een nader te bepalen datum. De mogelijkheid om digitaal de vergadering van de Raad van Ministers van morgen te beleggen, wordt bekeken.

[quads id=1]

De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en past ook dezelfde maatregelen toe, die voor de samenleving gelden. Hoewel het voor eenieder moeilijk is te wennen aan het nieuwe normaal, zal de regering in haar directe omgeving maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de COVID-19 protocollen, die door het ministerie van Volksgezondheid zijn ontwikkeld, te allen tijde worden nageleefd.

[quads id=1]

De regering doet wederom het beroep op de samenleving te letten op elkaar en de algemene maatregelen, als het dragen van een mond- en neusbedekking, handen regelmatig wassen en anderhalve meter afstand houden, altijd in acht te nemen.

[quads id=1]