Meer besmettingen – minder doden in Nederland – Video – de corona app is er!!

corona app

Het aantal positieve testen in Nederland is toch weer flink gestegen.  Zal de corona app het aantal besmettingen in de toekomst verminderen?

Men hoopte dat het inmiddels wel zou dalen. Er zijn binnen 24 uur 6854 nieuwe besmettingen bijgekomen. Gisteren waren dat er 6378.

[quads id=1]

Een week gelden zaten ze rond de 4000 per dag en een week daarvoor zat het nieuwe aantal besmettingen per dag nog rond de 2500. Het gaat dus niet de goede kant op. Gelukkig gaan er wel een stuk minder mensen met corona dood, dit in vergelijking met een paar maanden geleden. Het vermoeden bestaat dat er morgen weer nieuwe en strengere maatregelen worden aangekondigd. Zal dat een totale lockdown worden. De meningen van de mensen in Nederland zijn daarover verdeeld. Maar wat moeten ze dan doen?

Video – De ‘gevreesde’ corona app is uit. Veel mensen zijn huiverig. Ze willen het niet downloaden. Mar inmiddels hebben al heel wat mensen de app gedownload. Ga jij hem ook downloaden? Hoe werkt het eigenlijk? Bekijk de video erover.

[quads id=1]

Besmettingen in Nederland.

Het ia maandag. Het aantal positieve test in Nederland zijn flink toegenomen. Er zijn in de afgelopen 24 uur 6.854 nieuwe positieve testen geregistreerd, dat heeft het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zojuist gemeld. Gisteren werden er 6.378 positieve testen gemeld gemeld. Dat was ietsjes minder dan de dag ervoor. We waren voorzichtig positief aar helaas, is het nu toch weer gestegen.

Geen verbetering

[quads id=1]

Betekent dit dat de maatregelen morgen aangescherpt zullen worden? Premier Rutte heeft voor het weekend aangegeven dat ze genoodzaakt zijn de maatregelen aan te scherpen als er geen verbetering komt het weekend. En de nieuwe cijfer lijken niet op een verbetering. Morgen weten we of meer mensen zijn gaan testen.

Overige cijfers

[quads id=1]

Het RIVM heeft ook gemeld dat er twaalf coronapatiënten overleden zijn. Op dit moment liggen er bijna 1300 mensen die beset zijn met het coronavirus in het ziekenhuis. 252 daarvan liggen op de ICU afdelingen. Zij zijn er ernstig aan toe.

Video’s

Na maanden ontwikkelen is de Corona Melder-app nu eindelijk voor iedereen te downloaden. Het succes van de app is enorm afhankelijk van hoeveel mensen hem gaan gebruiken. Tech-journalist Raymon Mens legt uit hoe hij precies werkt. De app was gisteren in één dag al meer dan 700.000 keer gedownload. Daarmee komt het totaal aantal gebruikers op 2,2 miljoen.

[quads id=1]