Video – President van Suriname spreekt volk toe

president Suriname

President Santokhi: ”De situatie is onder controle. Wij moeten echter waakzaam blijven. Andere landen die in deze fase zijn gaan verslappen kampen nu met een volgende golf van deze pandemie. Nederland is hier een voorbeeld van”

[quads id=1]

De president van Suriname heeft zojuist het volk toegesproken. Het betreft de huidige situatie in ons land. Tevens heeft hij de maatregelen aangekondigd die vanaf morgen tot 25 oktober 2020 zullen gelden

Bekijk het bericht en lees de 8 maatregelen die van kracht zullen zijn in Suriname. Bekijk ook de video voor meer informatie en geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.

President Chandrikapersad Santokhi heeft het volk wederom toegesproken. Op zondag 11 oktober 2020 heeft het staatshoofd aangegeven dat de regering de maatregelen voortzet om de crisis verder te beheersen.

[quads id=1]

Vanaf maandag 12 Oktober tot en met zondag 25 Oktober 2020 gelden volgens het staatshoofd, de volgende maatregelen:

De algemene maatregelen blijven van kracht;

  1. Draag uw mond en neus bedekking
  2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht.
  3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Maatregel 1

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2

[quads id=1]

Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zullen geen dispensaties worden verleend.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 (vijftig) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn.

Maatregel 4

Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden; onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.

Maatregel 7

[quads id=1]

Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open. Mits zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Verder zijn opengesteld; recreatieoorden,  Casino’s; gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden, contact beroepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops en markten. Dit alles volgens de geldende protocollen met inachtneming van de covid maatregelen.

Maatregel 8

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland.

Maatregel 9

Vluchten naar het binnenland worden hervat onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS.

” Voornoemde maatregelen hebben verstrekkende gevolgen. Ingevolge daarvan de volgende toelichtingen.

[quads id=1]

  • De situatie is onder controle. Wij moeten echter waakzaam blijven. Andere landen die in deze fase zijn gaan verslappen kampen nu met een volgende golf van deze pandemie. Nederland is hier een voorbeeld van.
  • Vanwege de toename aan besmettingen in Nederland, is het personenverkeer met Nederland verder beperkt. Personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. In alle gevallen kan reizen uitsluitend nadat de desbetreffende persoon toestemming heeft verkregen van de bevoegde Surinaamse autoriteiten. Zulks na overlegging van een negatieve realtime PCR test van maximaal 72 uur oud en 10 dagen quarantaine volgens de voorschriften van de Minister van Volksgezondheid. De precieze voorschriften zult u krijgen nadat u toestemming heeft gekregen om af te reizen.
  • Ten aanzien van de handhaving. Er is een COVID Quick Response Team ingezet. Deze dienst is te bereiken op het nummer 105”, aldus de president.

Bekijk de video van de toespraak van de president:

[quads id=1]