Meer dan 6000 nieuwe besmettingen in Nederland – Video – Is het tijd voor een echte Lockdown?

lockdown Nederland

Er zijn zojuist ietsjes minder Nieuwe besmettingen gemeld in Nederland. Helaas toch meer dan 6000 binnen 24 uur

Zal de daling voldoende zijn om de mogelijke strengere maatregelen tegen te houden? De afgelopen week was er bijna elke dag een flinke stijging met nieuwe besmettingen

[quads id=1]

Premier Rutte en minister De Jonge van volksgezondheid hebben aangegeven dat ze na het weekend nieuwe en strengere maatregelen gaan aankondigen als het zo door blijft gaan. Vandaag zijn er wel minder besmettingen. Namelijk 6378. Gisteren waren dat er 6500. Dus wel minder. Maar goed genoeg voor de beslissing makers?

Video – Wat vinden jullie? Is het nu tijd voor een ECHTE LOCKDOWN? Bekijk de video voor meer info daarover en het bericht voor de overige cijfers van vandaag. Be safe Nederland.

[quads id=1]

Besmettingen Nederland

Ietsjes minder nieuwe besmettingen gemeld vandaag. Zojuist zijn er 6378 nieuwe coronagevallen gemeld in Nederland. Dat is een heel klein beetje minder dan zaterdag, toen meldde het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, 6500 nieuwe besmettingen.

Duizenden in 1 week

De afgelopen week zijn er bijna 39.000 bijgekomen. Wereldwijd wordt Nederland genoemd als 1 van de landen waar de groei explosief is. In heel Europa gaat het niet zo goed. Elke dag komen er steeds meer besmettingen bij.

[quads id=1]

Mensen met Covid overleden

Nederland meldde vandaag 17 doden. Gisteren waren dat er 24. Let op deze gegevens kunnen vertraagd zijn binnengekomen. Inmiddels heeft Nederland nu meer dan 170.000 mensen gehad die positief getest zijn met het nieuwe coronavirus. Waar houdt het op? Is het nu toch tijd voor een echt lockdown?

Bekijk deze link van het RIVM voor alle andere actuele cijfers.

Video

[quads id=1]

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) waarschuwt in WNL Op Zondag voor de gevolgen van een volledige lockdown. Het kabinet overlegt vandaag in Het Catshuis over eventuele nieuwe maatregelen nu het aantal coronabesmettingen toch blijft doorstijgen.

[quads id=1]