Video – Wederom besmette reiziger uit Nederland naar Suriname gekomen

vliegtuig Suriname Nederland KLM SLM

Is het wel veilig om te reizen van Nederland naar Suriname?

Minister Amar Ramadhin, van volksgezondheid gaat op de laatst gehouden persconferentie weer in op deze vraag. Hij heeft tevens bevestigd dat er ondanks een negatieve covid test voor vertrek, er toch weer een besmette persoon ons land binnen is gekomen. De afgelopen maand zijn 6 besmette passagiers binnengekomen.

[quads id=1]

Ja, de maatregelen ten opzichte van de reizigers uit Nederland zijn aangescherpt. Maar het is noodzakelijk vanwege de enorme groei van besmette mensen daar. Vandaag zijn er net zoals gisteren bijna 6.000 nieuwe besmettingen bijgekomen. Is het echt zo vervelend dat Suriname zulke strenge maatregelen treft?

Video – Bekijk de video van de persconferentie waarin de minister ingaat op deze kwestie. Geef het door aan belanghebbenden

[quads id=1]

Veilig vliegen naar Suriname

De minister gaat in op de vraag: ‘Is het wel veilig om te reizen met het vliegtuig?’ Hij legt uit de voorwaarden die de regering stelt ook bedoeld zijn om het reizen veiliger te maken. Zo is een negatieve coronatest een vereiste. Maar dat is geen garantie. Iemand kan later alsnog besmet zijn.

Eerst negatief getest

[quads id=1]

Vorige week is iemand met een negatieve test het vliegtuig in Nederland opgestapt. De passagier kwam goed aan in Suriname maar werd 2 tot 3 dagen later toch ziek. En testte toen positief op het coronavirus. De afgelopen maand zijn 6 besmette personen vanuit Nederland naar Suriname gekomen. De mensen bleken besmet te zijn met het coronavirus.

6000 besmettingen in Nederland

Er wordt op dit moment heel kritisch gekeken naar de situatie in Nederland aangezien er de afgelopen 24 uur weer bijna 6000 nieuwe besmettingen met het corona virus bij zijn gekomen. Als de situatie in Nederland verergert bestaat de kans dat de maatregelen verscherpt zullen worden.

Bekijk hier de video van de minister

[quads id=1]

[quads id=1]