Geen thuis quarantaine passagiers uit Nederland – Lijst Shata hotels Suriname

slm Paramaribo

Reist u vanuit Nederland af naar Suriname, dan gaat u NIET MEER in thuisquarantaine. Let op de samenwerking met het beveiligingsbedrijf Blitzz is beëindigd.

U gaat verplicht 10 dagen in quarantaine in een SHATA-accommodatie die u ZELF moet betalen. Bekijk in het bericht de lijst van Shata met de beschikbare hotels en tarieven. Geef het door aan iedereen!

[quads id=1]

Personen die een eigen woning hebben, mogen wel een verzoek indienen. Let op de samenwerking met het beveiligingsbedrijf Blitzz is beëindigd. De verklaring die de passagiers uit Nederland moesten tekenen voordat ze op het SLM vliegtuig stapten, is dus niet meer geldig. Maar wat nu? Bekijk de uitgebreide verklaring van het miniserie en geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn. Even lekker ontspannen op vakantie naar Suriname? De regering zegt: Indien het niet-essentieel is, reis dan niet.

[quads id=1]

Verklaring regering

Gezamenlijke verklaring Volksgezondheid en TCT betreft repatrianten. De ministeries van Volksgezondheid en van Transport, Communicatie en Toerisme hebben diverse klachten gekregen over de perikelen rond de bewaking van woningen van repatrianten uit Nederland met de vlucht van dinsdag 6 oktober 2020, waarbij repatrianten uit Nederland die in thuisquarantaine wilden, verplicht werden gesteld om een overeenkomst met een beveiligingsbedrijf te tekenen. De ministeries wensen hierbij duidelijk te stellen dat de keus voor het beveiligingsbedrijf op een onduidelijke wijze heeft plaatsgevonden.

Omstandigheden die hebben geleid tot de keus om goedkeuring te geven voor beveiligde zelfquarantaine zijn o.a. het feit dat op de vlucht van 6 oktober 2020 slechts 10 personen een boeking voor hotelquarantaine hadden. Om de veiligheid en gezondheid van de samenleving te beschermen werd er toestemming gegeven voor zelfquarantaine, maar dan wel onder de voorwaarde dat dit beveiligd zou plaatsvinden.

[quads id=1]

Via BOG Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in eerdere officiële bekendmakingen duidelijk gesteld dat repatrianten en toeristen, vanwege de stijging van COVID-besmettingen in Nederland bij terugkeer naar Suriname een negatieve PCR-test moeten overleggen. Tevens wordt eenieder in quarantaine geplaatst voor de periode van 10 dagen in een SHATA-accommodatie die betaald dient te worden door de passagier. De lijsten van hotels zijn beschikbaar voor een ieder via de reisbureaus, vliegmaatschappijen en op de website van het BOG (www.bogsuriname.com).

In de voorgaande week werd, vanwege de drastische stijging van COVID-infecties in Nederland, aan reizigers uit Nederland geadviseerd om in zelfquarantaine te gaan. Echter zijn er duidelijke indicaties dat dit advies genegeerd werd en er zelf besmettingen hebben plaatsgevonden en de quarantaineregel werd overtreden.

[quads id=1]

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in overleg met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme inmiddels besloten dat er voorlopig GEEN thuisquarantaine zal worden toegestaan. Personen die een eigen beschikbare woning bezitten, mogen een verzoek richten voor zelfquarantaine op het e-mail adres quarantainehotel@gmail.com, 10 dagen voor afreisdatum. Dit verzoek zal in onderzoek worden genomen en betrokkene zal na goedkeuring en overleg voorwaardelijk in zelfquarantaine geplaatst worden.

Er is reeds door gecommuniceerd naar de vliegmaatschappijen dat ingaande heden 08 oktober 2020, de voorwaarden welke gesteld zijn door het ministerie van Volksgezondheid (negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur, reisverzekering met covid-19 dekking en verplichte quarantaine-hotel boeking) strikt gecontroleerd dienen te worden bij het instappen in Nederland. Indien mocht blijken dat passagiers in Suriname aankomen zonder te voldoen aan gestelde voorwaarden, zal de luchtvaartmaatschappij hiervoor verantwoordelijk gesteld worden.

[quads id=1]

Voorwaarden

Het ministerie van Volksgezondheid roept eenieder op die naar Suriname wenst af te reizen, om rekening te houden met de volgende zaken:

Indien u ziek bent wordt afgeraden te reizen. Indien het niet-essentieel is, reis dan niet.

Er wordt geadviseerd de gestelde voorwaarden goed door te nemen en indien u zult afreizen dient u aan gestelde voorwaarden te voldoen.
Indien u op de vlucht van 06 oktober 2020 een overeenkomst hebt getekend waar u akkoord bent gegaan met beveiliging door een beveiligingsbedrijf, kan hierbij worden vermeld dat deze overeenkomst nietig wordt verklaard. De overheidsautoriteiten zullen met diverse actoren binnen de beveiligingssector spoedig aan tafel gaan om een adequate oplossing te zoeken voor het proces van bewaking bij zelfquarantaine.

10 dagen

Aan eenieder wordt nogmaals het verzoek gedaan dat de periode van 10 dagen quarantaine verplicht is voor eenieder die terugkomt uit hoog-risicogebieden z.a. Nederland, Verenigde Staten en Brazilië.

Lijst met Shata hotels Suriname

[quads id=1]

hotels Suriname

5 thoughts on “Geen thuis quarantaine passagiers uit Nederland – Lijst Shata hotels Suriname

 1. Goedendag,
  Heb 8 bedrijven aangeschreven helaas zonder resultaat.Heb ook gebeld ook daarop geen respons.
  Uit eindelijk iemand aan de tel,die letterlijk zei ,Ik weet het niet mijn baas weet alles,Nu 3 wkn verder helemaal niet opgeschoten,Maar wel door die balotage commissie heen en weer geslingerd.,Wat doe

  Een bedrijf heeft een offerte opgestuurd,waarvan de rek bijna 5000 is,moet nog verder zorge voor een chemisch toilet ,een stoel,en een tent.,Bij elkaar de 7000 overschreden..
  Help help wie kan mij adviseren.

 2. De directeur bij SLM moet ontslagen worden zonder pardon , niet integer persoon en zijn aandeel in deze is behoorlijk dubieus.

  1. Is een vlucht op dinsdag, dan vliegt bij mij weten SLM op papier.
   Maar u heeft wel gelijk, dat die opmerkingen hier boven nergens opslaan. Laat staan degelijk onderbouwd word.

   Reacties als oplichters, amateuristisch beleid bla bla bla.
   Die reizigers die voor thuisquarantane kozen, op Schiphol nb verklaring ondertekenden weigerden te betalen en gaven aan niet te weten waar ze voor tekenden. Los van het feit dat die beveiligingsbedrijf niet kosjer is.

Comments are closed.