Video’s – Kijk live naar de persconferentie van Premier Rutte. Kerken hebben het zwaar.
Zojuist heeft het RIVM de nieuwe cijfers omtrent het coronavirus in Nederland bekend gemaakt. Er is weer een groot aantal nieuwe besmettingen bijgekomen. Namelijk 5983. Bijna 6000 dus. En dat binnen 24 uur.

[quads id=1]

De minister van volksgezondheid heeft aangegeven dat ze genoodzaakt zullen zijn nieuwe en strengere maatregelen te treffen als het aantal besmettingen niet begint te dalen. Een daling zou na het weekend zichtbaar moeten zijn. Bekijk de overige cijfers. Kijk naar de video en blijf op de hoogte. Ook de kerken hebben het zwaar. Vanwege corona mogen er nog maar 30 mensen aanwezig zijn. Sommige van hen willen de regels niet accepteren. Is dat begrijpelijk?

[quads id=1]

Sterfgevallen

In 1 week zijn bijna 34.000 nieuwe besmettingen gemeld. De afgelopen 24 uur waren dat er 5983. 493 in Amsterdam, 446 in Rotterdam, 411 in Den Haag en 218 in Utrecht.

Er zijn 14 sterfgevallen gemeld de aflopen 24 uur. Gisteren waren dat er 13. In totaal zijn er nu bijna 162.000 mensen positief getest op het coronavirus. Als het zo door gaat vreest men dat het totaal eind volgende week alweer op 200.000 staat

[quads id=1]

 Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag gestegen tot 1139. Dat zijn 69 patiënten meer dan donderdag. 239 liggen op de intensive care, een toename van 11 in het afgelopen etmaal.

Live video

[quads id=1]

Kijk nu hier naar een live persconferentie van Premier Rutte.
Persconferentie na Ministerraad: Wat gaat Rutte zeggen over de Corona cijfers?