Thuisquarantaine in Suriname alleen toegestaan met bewaking – video’s uitleg SLM directeur

SLM Suriname

“Bij de vorige regering werden de passagiers in (luxe) quarantaine geplaatst en er werd bewaking voor hen geregeld” Dat klopt. Maar nu niet meer.

Wil je naar Suriname afreizen? De regels zijn inderdaad strenger geworden. Dit ivm met het toenemende aantal besmettingen in Nederland. Maar ook omdat mensen die verplicht in quarantaine moeten zich niet altijd aan de regels houden!

[quads id=1]

Wat zijn de regels? Nog even in het kort: Een negatieve covidtest overleggen, een verzekering en je gaat verplicht in quarantaine. Hetzij in een hotel of thuisquarantaine met beveiliging. Beide opties moet je zelf betalen. Voor thuis quarantaine betaal je een bedrag van ongeveer SRD 5000. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden.

Video – Luister naar een video gesprek met de SLM directeur hierover. Hij legt het 1 en ander uit. Bekijk ook (nogmaals) de persconferentie

[quads id=1]

Aantal besmettingen

Het volgende heeft het ministerie van volksgezondheid bekend gemaakt: Thuisquarantaine alleen toegestaan met bewaking. De Surinaamse regering heeft sinds vorige week laten doorschemeren huiverig te zijn voor personenverkeer vanuit Nederland. Dit vanwege de drastische toename van het aantal COVID-19 besmettingen in Nederland, met name in gebieden waar veel personen van Surinaamse afkomst wonen. “Vandaar dat wij voorwaarden hebben gesteld voor de komst naar Suriname.

Passagiers uit Nederland

We hebben geen vluchten verboden, omdat het praktisch onmogelijk is te doen met Nederland. Iedereen kan in de omstandigheid komen te verkeren waar die dringend moet afreizen. Ook naar de rest van de wereld, maar de grootste groep Surinamers heeft familie- of zakelijke belangen in Nederland.” Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, op 6 oktober 2020 tijdens de COVID-19 persconferentie.

[quads id=1]

Op eigen kosten

De regering heeft ervoor gekozen om passagiers uit Nederland in de gelegenheid te stellen om in thuisquarantaine te gaan met een fysieke bewaking. De optie om in een particuliere quarantaine faciliteit (hotel) te verblijven op eigen kosten, blijft nog geldig. De mensen die hebben gekozen voor de thuisquarantaine optie, dienen een bedrag van ongeveer SRD 5000,- te betalen aan het beveiligingsbedrijf en niet aan de overheid, benadrukt de minister. “Bij de vorige regering werden de passagiers in quarantaine geplaatst en er werd bewaking voor hen geregeld. Niemand maakte zich zorgen. Intussen liepen de schulden op en nu krijgen wij rekeningen van bewakingsbedrijven die lopen in de 800.000,- tot 900.000,- SRD.”

[quads id=1]

Niet ouder dan 48 uur

Om naar Suriname af te reizen moeten passagiers beschikken over een bewijs van niet ouder dan 48 uur dat men COVID-19 vrij is, een verzekering en verplichte quarantaine in een hotel of thuisquarantaine met beveiliging.

Video SLM directeur

Kijk naar de persconferentie erover. Kijk vanaf minuut 17:54

[quads id=1]