Politie Suriname roept studenten en benadeelden van Nederlander Bertus S. zich te melden

docent Suriname

Hierbij een officieel bericht van politie Suriname omtrent de aanhouding van Bert S. de ‘veelbesproken’ docent uit Nederland.

De politie had hem aangehouden nadat meerdere personen aangifte tegen hem hebben gedaan vanwege handelingen ‘die niet door de beugel kunnen’. Studenten zijn hierdoor benadeeld. De politie roep andere benadeelden op om zich te melden Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie en geef het door aan iedereen.

[quads id=1]

Note: De heer Bert S. heeft contact opgenomen met FamilieNieuws en geeft aan dat hij vrijdagmiddag 9 oktober 2020, om 15.00 uur, de pers zal toespreken en ingaat op de kwestie.

[quads id=1]

Hogeschool docent Bertus “Bert” S. ingesloten voor verduistering. De politie van het bureau Munder heeft op woensdag 30 september de 73-jarige Bertus S. alias ‘Bert’ aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. De verdachte Bertus is docent geweest op zeker twee particuliere hogescholen in Suriname.

De leidinggevende van de eerste hogeschool deed aangifte tegen Bertus nadat zij erachter kwam dat hij handelingen pleegde die niet door de beugel konden. Nadat deze leidinggevende de samenwerking met Bertus opzegde begon hij haar via de sociale media te bekladden. Deze mevrouw deed vervolgens aangifte tegen Bertus van smaad en laster.

[quads id=1]

De leidinggevende van de tweede hogeschool deed ook aangifte tegen Bertus S. maar dan voor verduistering. Bertus moet onder andere studiegeld verduisterd hebben. Uit het voorlopige politie onderzoek is gebleken dat Bertus studiegeld heeft laten storten op een andere bankrekening dan die van de hogeschool. Sommige studenten hebben betaald ter afronding van hun studie of ter verkrijging van hun diploma. Omdat de verdachte Bertus bepaalde laakbare handelingen heeft gepleegd kunnen de studenten hun diploma’s niet ontvangen.

[quads id=1]

Studenten of andere belanghebbenden die benadeeld zijn Bertus S. mogen contact maken met de politie van het bureau Munder op de telefoonnummers: 4444543/ 443777.

docent Suriname

[quads id=1]