5831 nieuwe besmettingen in Nederland – totaal nu boven de 150.000 – video

besmettingen Nederland

Terwijl sommige mensen nog zeggen dat het goed gaat in Nederland en dat men alleen onnodig paniek zaait omtrent het coronavirus, stijgt het aantal besmettingen in een rap tempo.

Vandaag zijn er weer 5831 nieuwe besmettingen bijgekomen. Gisteren waren dat er net geen 5000.

[quads id=1]

Tot nu toe lijken de strengere maatregelen nog geen effect te hebben. Maar dat kunnen we eigenlijk pas volgende week beoordelen. Zullen de maatregelen dan nog strenger worden? Wat vindt Nederland  van een ‘avondklok’? Of een mondkapjes plicht? Is dat misschien een idee? Het werkt ook goed in andere landen. (bekijk de video daarvan). Vind jij ook dat het nog goed gaat in Nederland en dat de hele ophef rondom het virus onzin is?

[quads id=1]

Nog meer besmettingen

Het aantal besmetting in Nederland is weer flink toegenomen. Er zijn 5831 positieve coronatesten gemeld. Gisteren waren dat er nog 4.996. Dat heeft het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, zojuist bekend gemaakt.

[quads id=1]

2 weken terug waren we net de 1000.000 positieve testen gepasseerd en nu zitten we alweer boven de 150.000. Steeds meer mensen in Nederland testen positief op het coronavirus, waardoor ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Er zijn 13 mensen overleden gemeld. Gisteren waren dat er 36.

[quads id=1]

Terwijl de besmettingen met het coronavirus hier hard oplopen, dreigde het in Antwerpen al in juli helemaal mis te gaan. De Belgische overheid greep hard in met een mondkapjesplicht en een avondklok waarbij iedereen ’s nachts binnen moest blijven. Misschien moeten ze dit in Nederland ook maar doen?

Lees meer op de officiële website van het RIVM

One thought on “5831 nieuwe besmettingen in Nederland – totaal nu boven de 150.000 – video

  1. Ik ben er 100 procent mee eens. Mondkapje verplichten in het openbaar. Wie weigert, zware boete en cel straf. Mensen zijn koppig en nemen dit niet serieus. Alleen dan kunnen wij dit under controle hebben. Dus verplicht Mondkapje voor 1 maand. Avondklok ben ik zwaar tegen, want de virus slaapt savond niet/ook niet overdag.

Comments are closed.